Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisarda şehitler anısına bir anıt yaptırılması ve ilde yaşayan 4 rütbeli askerin adların


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, mühimmat deposunda yaşanan patlamada şehit düşen 25 askerin anısına, kışla yakınında anıt yaptırılması teklifini ilgili birimlere ilettiklerini bildirdi.
     Şube Başkanı Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarda yaşanan olayda 25 askerin şehit olmasının Türkiyeyi yasa boğduğunu belirtti.
     Afyonkarahisara şehitler anısına anıt yapılması teklifinde bulunduklarını söyleyen Kumartaşlı, konuyla ilgili Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve Garnizon Komutanlığı ile görüştüğünü bildirdi.
     Anıtın, patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası yakınındaki bir alanda olabileceğini ifade eden Kumartaşlı, Patlamada şehit düşen iki astsubayımız ile iki uzman çavuşumuz, Afyonkarahisarda Zafer ve Kanlıca mahallelerinde ikamet ediyordu. Şehitlerimizin evlerinin bulunduğu mahalledeki cadde, sokak ya da farklı bir alana şehitlerimizin isminin verilmesini talep ediyoruz. Dernek olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanımıza, bu teklifi sunduk, belediye meclisine taşınmasını istedik diye konuştu.
     Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediye Meclisinden talepleriyle ilgili olumlu cevap çıkacağına inandıklarını söyledi.
     Kumartaşlı ayrıca, Afyonkarahisarda meydana gelen patlama ve son dönemlerdeki terör eylemlerinde verilen şehitler nedeniyle, 19 Eylülde başlayacak olan Gaziler Haftası kapsamında çelenk koyma ve mevlit programları hariç, diğer etkinliklerinde iptal edildiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER