Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Şehit babası Metin Şalgam: -(Şehitlerin) adlarını lekelemesinler. Bence bu işin doğal afetle bir ilgisi yok -Doğal afet dediğin, deprem olur, sel olur. Böyle şeylere doğal afet denir


KASTAMONU (A.A) - Afyonkarahisardaki patlamada yaşamını yitiren askerlerden Fatih Şalgamın babası Metin Şalgam, askerlerin Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit sayılmasıyla ilgili, Bence bu işin doğal afetle bir ilgisi yok dedi.
     Şalgam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu geçen yıl Kasım ayında askere gönderdiklerini belirterek, acemi birliğinin ardından Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında vatani görevine devam ettiğini söyledi.
     Patlama yaşandığında oğlunun 10 aylık asker olduğunu vurgulayan Şalgam, hayatını kaybeden askerlere doğal afet şehidi denildiğini basından öğrendiklerini söyledi.
     Şalgam, kendilerine henüz böyle bir yazı gelmediği vurgulayarak, askerlerin doğal afet şehidi olarak anılmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.
     Devlete güvendiklerinin altını çizen Şalgam, (Şehitlerin) adlarını lekelemesinler. Bence bu işin doğal afetle bir ilgisi yok. Doğal afet dediğin, deprem olur, sel olur. Böyle şeylere doğal afet denir. Doğal afetin bir açıklamasını istiyoruz. Hükümetten bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Böyle konuşmalarla, (şehidin) adını lekeliyorlar diye konuştu.
     Patlamada hayatını kaybeden diğer asker ailelerinin, bu konuda bir şey yapmaları durumunda, kendilerinin de ne gerekiyorsa onu yapacağını kaydetti.
     Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki mühimmat deposunda 5 Eylülde meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER