Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada etrafa saçılan mühimmatları arama çalışmalarını yürüten olay yeri inceleme ekipleri Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlunu ziyaret etti -Vali Balkanlı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası askeri mühimmat deposunda 5 Eylülde meydana gelen patlama sırasında etrafa saçılan mühimmatları toplamak üzere Afyonkarahisara gelen Olay Yeri İnceleme Müdürü Mustafa Yüksel, Emniyet Genel Müdürlüğünden ekip amiri Haydar Özdemir ve bomba uzmanı Mustafa Karaman, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanloğlunu makamında ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamada, Afyonkarahisarın Ataköy ile Kışlacık Köyü muhtarları ve halkı tarafından mühimmat parçalarının olabileceği endişeleri nedeniyle, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı kriminal ekiplerin Afyonkarahisara geldiği belirtilerek, 6 günlük arama çalışmasının ardından durumu değerlendirmek üzere Yüksel, Özdemir, ve Karamanın Vali Balkanlıoğlunu makamında ziyaret ettiği bildirildi.
     Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, bölgede tek bir mühimmat kalmamacasına, dikkatli bir şekilde arama yapan ekiplere teşekkür etti.
     Hava şartları nedeniyle aramanın 6 gün yapılabildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Patlama olayından sonra etrafa birçok mühimmat dağılmıştı. Mühimmat deposunun yakınında yerleşim yerleri ve okullar var. Bunun için kaybolan her bomba bizim için çok önemli. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı kriminal ekipler ve diğer illerden gelen bomba imha uzmanları tarafından, yaklaşık 13 bine yakın mühimmat bulundu. Tabi etrafa dağılan mühimmatların bir kısmı ağaç ve bitki diplerine, toprak altlarına dağıldı. İlk etapta bulunamayan bu mühimmatların, şüpheler üzerine tekrar aranması söz konusu oldu. 6 gün boyunca çalışan ekipler 156 adet mühimmat buldu. Hava şartları nedeniyle çalışmalara ara veren ekipler, canlarını ortaya koyarak mühimmat arama çalışmaları yaptı. Her türlü takdire şayan bu çalışmalardan dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı tüm personele teşekkür ediyorum.
     Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 5 Eylül akşamı askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 8i asker, 3ü sivil 11 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER