Afyonkarahisarın değerlerinin tanıtımı için düğmeye basılıyor

Afyonkarahisarın değerlerinin tanıtımı için düğmeye basılıyor -İlin adıyla özdeşleşen termal kaynaklar, mermer, sucuk ve kaymak, devletin reklam bütçesi ve iş adamlarından sağlanması planlanan maddi destekle tüm dünyada tanıtılacak -A


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Afyonkarahisarın adıyla özdeşleşen termal kaynaklar, mermer, sucuk ve kaymağın, devletin reklam bütçesi ve iş adamlarından sağlanması planlanan maddi destekle tüm dünyada tanıtılması için çalışma başlatıldı.
     Afyonkarahisar Termal Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, AA muhabirine, ilin, sağlık turizmine hizmet veren termal kaynakları, yapı ve dış mekanları süsleyen rengarenk mermeri, sucuk ve kaymağıyla ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Bu turizm potansiyelin tanıtımı amacıyla çalışma başlatıldığını ve ilk olarak ilin milletvekillerinin girişimiyle devletin reklam bütçesinden pay alınmaya çalışıldığını belirten Acar, bunun sağlanması halinde otel işletmecileri ve diğer ticaret erbabının katkılarıyla tanıtım için harcanacak bütçenin artırılabileceğini bildirdi.
     Acar, yüksek bir miktara getirerek Afyonkarahisarı tüm dünyada tanıtacaklarını anlatarak, Sadece termal tesisler değil, şehrin bütün olarak tanıtımını yapacağız. Afyonkarahisarın termalini, mermerini, sucuğunu ve kaymağını tüm dünyaya duyuracağız dedi.
     Bütçenin yaklaşık iki aya kadar belirleneceğini, ardından tanıtım atağına geçileceğini dile getirdi.
    
     -Adım adım termalin başkenti olma hedefine doğru-
    
     Acar, daha önce devletin reklam bütçesinden ayrılan ödenekle bazı büyükşehirlerin tanıtımının yapıldığını hatırlatarak, Türkiyede marka şehirler oluşturulmaya çalışıldığını ve bu marka şehirlerin bazı özellikleriyle ön plana çıktığını vurguladı.
     Afyonkarahisarın öne çıkabilecek birçok özelliğinin bulunduğuna dikkati çeken Acar, şöyle devam etti:
     İki ayda bütçenin çıkmasından sonra 5-6 ay bunun çalışması sürer ama şehir için çok ciddi, görülmemiş bir tanıtım kampanyası yapılacak. Afyonkarahisarda şu anda 8 adet 5 yıldızlı termal otel hizmet veriyor. Bunlardan 5i merkezde, biri Gazlıgölde, ikisi Sandıklıda bulunuyor. Ancak Gazlıgöl ve Sandıklıdaki oteller dış destinasyonda oldukları için kalite ve müşteri bakımından çok fazla entegre olamıyorlar. Şu anda yapılmakta olan iki otel ve 3 proje daha var. Yaklaşık 5 tane daha 5 yıldızlı otel yapılacak. Bununla beraber 3-4 yıldızlı bir kaç otel daha var. Afyonkarahisarın yatak kapasitesi 20 bin civarında olacak. Gazlıgöl ve Sandıklıdaki otelleri de katarsak yaklaşık 40 bin yatak kapasitesi olacak.
     Acar, turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için bir kente sadece 5 yıldızlı oteller açılmasının yeterli olmadığını, kentte de yapısal değişiklikler gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.
     Çek Cumhuriyetinin Karlovy kentindeki otellerin, Afyonkarahisardaki otellerin yarı kalitesinde bile olmadığını, ancak şehrin çok temiz olduğu ve peyzajının çok güzel olduğunu ifade eden Acar, Karlovy, yılda 10 milyon misafiri ağırlıyor. Afyonkarahisara yılda 1 milyon misafir geliyor. Bizim su özelliklerimiz, su kalitemiz, otellerimiz Karlovyden çok çok üstün diye konuştu.
     Acar, resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşların el ele vererek Afyonkarahisarın çevresini düzenlenmesi, bakımı ve peyzajını yapması halinde dünyada termalin başkenti olma hedefinin yakalanacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarın değerlerinin tanıtımı için düğmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER