Afyonkarahisar alabalık üretiminde büyüyor

Afyonkarahisar alabalık üretiminde büyüyor -OBAF Başkanı Atalay: Afyonkarahisar, Elazığ ve Muğladan sonra alabalık üreten en büyük üçüncü il olma yolunda ilerliyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, Afyonkarahisarın mevcut tesisler ve proje aşamasındaki yatırımlarla Elazığ ve Muğlanın ardından alabalık üretiminde en büyük üçüncü il olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
     Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) tarafından Zafer Kalkınma Ajansınca sağlanan mali destekle yürütülen Uşak ve Afyonkarahisar Su Ürünleri Kapasitesinin Belirlenmesi Projesi tamamlandı.
     Atalay, proje sonuçlarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Uşak ve Afyonkarahisardaki su kaynaklarının tamamının incelendiği, illerin su envanterinin hazırlandığını kaydetti.
     Projede toplam 167 noktada çalışma yapıldığını belirten Atalay, şu bilgileri verdi:
     Su kaynaklarında, debi, oksijen, PH, sıcaklık, iletkenlik teknik incelemeleri yapıldı. Aynı zamanda rezervuarların (göl, gölet, baraj) doluluk oranları gözlendi ve kayıt altına alındı. Proje kapsamında toplam 4 bin 824 kare fotoğraf çekildi ve görsel arşiv oluşturuldu. Hazırlanan rapor, kitap haline getirildi. Rapor bize, Uşakın yıllık 853 ton olan balık üretiminin, özellikle Banaz Çayının evsel ve sanayi kirliliğinden arındırılmış bölgelerinin işletmeye alınmasıyla balık üretiminin 4 bin tona çıkabileceği ortaya koydu.
     Çalışma sonucunda Afyonkarahisarda ise yıllık 5 bin 338 ton olan alabalık üretiminin kaynak ve rezervuarlardaki projelendirme işlemleri bittikten sonra 12 bin 500 tona çıkacağı öngörüldü. Yani Afyonkarahisar, Elazığ ve Muğladan sonra alabalık ürete en büyük üçüncü il olma yolunda ilerliyor.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Afyonkarahisar alabalık üretiminde büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER