Afyonkarahisar Belediyesinde Mobil uygulama dönemi

Afyonkarahisar Belediyesinde Mobil uygulama dönemi -Belediye Başkanı Çoban: -Uygulamayla belediyenin önemli haber ve duyuruları bu sistem sayesinde vatandaşa bilgi mesajı şeklinde ulaşacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi, iPhonelar ve android işletim sistemi ile çalışan cep telefonlarından belediye hizmetlerine kolayca erişimi sağlayacak uygulamaları hizmete sundu.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Binasında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar Belediyesi olarak hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurduklarını kaydetti.
     Hoparlör sistemiyle halkımıza duyurulan ilanlar dolayısıyla şikayetler aldıklarını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Bir kesim cenaze ilanlarının varlığından, diğer kesim ise azlığından şikayetçi oluyor. Bu konuda nasıl bir çalışma yapabiliriz noktasında uzun zamandır çalışmalarımız sürüyordu. Bilgi İşlem Servisimiz, bununla ilgili bir uygulama başlattı. Servisimizin çalışması sonucu vatandaşlar, cep telefonlarından 7 gün 24 saat belediye hizmetlerine kolayca ulaşabiliyor. Mobil uygulamaları kullanan vatandaşlar, anında bana mesaj gönderebilir, bülten duyuru ve haberlerine, cenaze ilanlarına, ihale bilgilerine ulaşılabilir. Ayrıca E-Belediye İşlemleri sayesinde su faturaları, emlak, ilan reklam gibi vergileri ödenebilecek. Afyonkarahisar nöbetçi eczaneler adres ve iletişim bilgilerine ulaşabildiğiniz gibi harita üzerinden konum bilgisini görülebilecek. Kullanıcılar, şehrin herhangi noktasında gördüğü bir problem yada aksaklığı cep telefonundan resmini çekebilir çek gönder sekmesi sayesinde fotoğrafını adres bilgisini girmeden anında belediyeye gönderebilecek.
     Çoban, vatandaşların Appstoredan ya da Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Play Storedan Afyonkarahisar ya da Afyonkarahisar Belediyesi yazarak arama yapıp çıkan uygulamayı telefonuna yükleyebileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Belediyesinde Mobil uygulama dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER