Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 15. Olağan

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 15. Olağan Meclis Toplantısı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 15. Olağan Meclis Toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yapıldı.
     Afyonkarahisar Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak 2013 yılı memur, işçi ve geçici işçi pozisyonlarının vizelenmesi konusu görüşüldü. Birliğin standart kadro sayısı olan 28 kişilik çalışan kadrosu oy birliğiyle kabul edildi.
     Sözleşmeli personel çalıştırılmasının devam ettirilmesine karar verilen toplantıda, daha önce görev yapan 2 çevre mühendisine ek olarak bir elektrik teknolojileri teknikeri görevlendirildi.
     2013 yılı bütçe teklifinin de görüşüldüğü toplantıda, 2013 yılı gelir ve gider bütçeleri 6 milyon 455 bin lira olarak kabul edildi.
     Üye belediyelerin mevzi imar planı içerisindeki sanayi kuruluşlarından çıkan evsel atık dışındaki atıkların bertaraf edilmesi için 2013 yılı ücret tarifesi de karar bağlanırken, tarife kalemlerinin bazılarında artış yapılmadığı, bazılarının ise düşürüldüğü belirtildi.
     Toplantıda ayrıca, Katı Artık Bertaraf Tesisinin depolanan atıklarının ön ayrıştırma ve kompostlaştırma işleminin yapılması için Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisinin kiraya verilmesi için encümene yetki verildi.
     Daha önce birlikte ayrılan Salar Belediyesinin yeniden birliğe üye olma talebinin görüşüldüğü toplantıda, üyelik talebinin birliğin kuruluşundan bugüne kadar katılım ve inşaat katılım paylarını ödenmesi kaydıyla kabul edilmesine karar verildi.
     Çoban, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun destekleriyle Türkiyeye ve dünyaya örnek olan bir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yaptıklarını hatırlattı.
     Belçikada çöp sistemleri üzerine çalışan bir heyetin, Afyonkarahisara gelerek tesisi incelediğini ve hayran kaldığını kaydeden Çoban, tesisin planlanması, işletilmesi bakımından dünya standartlarının üzerinde faaliyet gösterdiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 15. Olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER