Afyonkarahisar Genel Meclisi toplantıları

Afyonkarahisar Genel Meclisi toplantıları


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Genel Meclisinin kasım ayı toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Salih Selin başkanlığında gerçekleştirildi.
     Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, kurumun il ve il dışındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı esas alınmak suretiyle Afyonkarahisar Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (AF-DSEP 2023) hazırlama çalışmalarına başlanıldığını bildiren Buldan, bu kapsamda bir de konferans düzenlendiğini kaydetti.
     AF-DSEP 2023ün deprem kaynaklarını öğrenmek, deprem güvenli yerleşme ve yapılaşma ile depremlerin etkileriyle baş edebilmek başlıkları altında 3 ana eksende ayrıldığının bilgisini veren Buldan, 2012-2013 yıllarında kısa vadeli 17 eylem, 2012-2017 yılları arasında orta vadeli 24 eylem, 2012-2023 yılları arasında da uzun vadeli 14 eylemin gerçekleştirilmesinin beklendiğini ifade etti.
     Afyonkarahisar merkeze bağlı 46 belde ve köyde geçici iskan alanlarının belirleme ve güncelleme çalışmalarının yapıldığını aktaran Buldan, noktasal koordinatların alansal koordinatlara dönüştürme çalışmalarının teknik elemanlar tarafından tamamlandığını belirtti.
     Buldan, ilçelerde Afet Acil Yardım Planlarının tamamlanma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Genel Meclisi toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER