Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden eğitim


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretimi yapan tüm işletmelere yönelik eğitimlere başladı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı yazılı açıklamada, her hafta bir sektörü eğitime tabi tutacaklarını belirterek, eğitimlere de fırıncılarla başlayacaklarını kaydetti.
     Mevzuat ve hijyen konusunda ekmek fırınları için eğitimin 6 Eylülde yapılacağını ifade eden Arap, şunları bildirdi:
     Süt, süt ürünleri, yumurta paketleme ve dondurma imalatı yapan işletmeler için mevzuat eğitimi 11 Eylülde, pastaneler için hijyen konulu eğitim 13 Eylülde, un fabrikaları ve unlu mamuller için 19 Eylülde, şekerli mamuller ve yemek fabrikaları için 27 Eylülde, meyve sebze paketleme, bitkisel yağ fabrikaları, alkollü ve alkolsüz içecek üreticileri ve gıda ambalajı üretenler, salamura, kuru yemiş, haşhaş ezmesi, tuz baharat ve bakliyat üretimi yapan işletmelere yönelik hijyen eğitiminin 4 Ekimde ve kasaplara yönelik mevzuat ve hijyen eğitiminin de 18 Ekimde yapılmasının planlandı. Bu eğitimlerde üretim yapan işletmelerimizi, yapılan bu değişiklikler hakkında bilgilendirmek, ürettiklerini hijyen kuralları çerçevesinde nasıl üreteceklerini, iş yerlerinin temizliklerinin sağlanmasında uymaları gereken kuralları kendilerine öğreteceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER