Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arap: Bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin mutlaka yüzde 50si devletçe karşılanan tarım sigortalarını düzenli yaptırması gerekiyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin, yüzde 50si devletçe karşılanan tarım sigortalarını mutlaka düzenli yaptırması gerektiğini bildirdi.
     Arap, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) kar amacı bulunmadığını, sigorta yaptıran çiftçilere zararlarını Bakanlar Kurulunca belirlenen kapsam, genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatlar çerçevesinde hasarlarını tanzim ettiğini belirtti.
     Eğitim çalışmalarıyla tarım sigortalarının önemini çiftçilere anlattıklarını duyuran Arap, şunları kaydetti:
     Bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmelerin mutlaka yüzde 50si devletçe karşılanan tarım sigortalarını düzenli yaptırması gerekiyor. Son günlerde Çobanlar ve Sandıklı ilçelerinde dolu ve sel zararları meydana geldi. Yaptığımız çalışmalar sonucu Çobanlar ilçesinde alabalık yetiştiriciliği işletmesi zarar görmüş olup, tarım sigortası yaptırılmadığından zarar karşılanamamıştır. Ayrıca Sandıklı ilçemizde meydana gelen dolu afetinde patates, soğan ve karışık sebze ekili alanlar zarar görmüştür. Toplam 543 dekar ekili alanda yüzde 20 ile yüzde 90 arasında zarar oluşmuştur. Tarım sigortası yaptırmış olan çiftçilerimizin hasarları, zararları oranında TARSİM tarafından karşılanacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER