Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü

Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü görevlileri Adıyamandaki konteyner kentte göreve başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 7 kişilik bir ekibin Suriyeden gelen mülteciler için Adıyamanda kurulacak olan konteyner kentte göreve başladığını bildirdi.
     Buldan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyede yaşanan iç karışıklıklardan dolayı Türkiyeye sığınan mültecilerin misafir edilmesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine görev verildiğini belirtti.
     Adıyamanda kurulacak konteyner kentin sorumluluğunun Afyonkarahisara verildiğini ifade eden Buldan, şunları kaydetti:
     Suriyede yaşanan iç karışıklıkların devam etmesi ve ülkemizde misafir edilmekte olan Suriye vatandaşı sayısının gün geçtikçe artıyor olması nedeniyle, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye illerinde kurulmuş veya kurulma hazırlıkları devam etmekte olan konteyner kent ve çadır kentlerdeki her türlü iş ve işlemlerin koordinesini sağlamak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri personelleri görevlendirilmektedir. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Adıyaman ilinde kurulan ve kurulacak olan konteyner kent ve çadır kentlerin her türlü iş ve işlemlerin koordinasyonunu sağlamak üzere Afyonkarahisar İlimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlendirilmiştir. Bu kapsamda müdürlüğümüz Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik personelimizden 7 kişilik ilk ekip Adıyaman ilinde bugünden itibaren görevine başladı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER