AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Üyümez:

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Üyümez: -Sağlık Bakanlığının uygulamaya çalıştığı anne sütü bankası projesi iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir projedir (Fot


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Sağlık Bakanlığının uygulamaya çalıştığı anne sütü bankası projesinin iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir proje olduğunu savundu.
     Üyümez, yaptığı yazılı açıklamada, anne sütü projesinin aile bağlarını dejenere edebilecek bir uygulamaya dönüşebileceğini öne sürdü.
     İnanç ve düşünce hürriyetinin en temel insan haklarından olduğunu bildiren Üyümez, şunları kaydetti:
     Kişilerin aile oluştururken ve devamlılığını sağlarken bunu inançları ekseninde yürütmeleri de seküler metinlerle kısıtlanamayacak haklardandır. Nisa Suresinin 23. Ayet-i, süt kardeşliğini aynen soydan gelen kardeşlik gibi kabul etmiş ve bir evlilik yasağı getirmiştir. Bu ayet-i kerimeden nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olurlar hükmü çıkarılmıştır. Her inançta olduğu gibi bu yasak da bir duyarlılık meselesidir. Bir apartmanda yaşayan insanların birbirlerini tanımaz hale geldiği bir toplumda muhtemel süt bankası personelinin bu duyarlılığa sahip olduğundan kim nasıl emin olacaktır- Elbette hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz ve elbette münferit sütanneliği uygulaması duyarlılık sahibi aileler için bir çıkış yolu olabilir. Ancak aile bağları, nikah ve evlilik bağları süt bankası projesi kapsamında ilerleyen süreçte küresel ekonomiye eklemlenmiş bir uygulamaya dönüşmesi muhtemel bir girişime kurban edilmemelidir. Süper marketlerin raflarında satılan birçok gıdanın içeriğinde helalliği tartışılan binlerce katkı maddesine karşı önlem alınamazken, süt anneliği meselesinde alınacak önlemelerle bir karışıklığa mahal verilmemesinin çok zor olduğunu düşünüyoruz.
     Üyümez, Avrupa Birliği Uyum Yasaları kapsamında da olsa toplumun temel değerlerini hafife alan hiçbir uygulamaya onay verilmemesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığının iyi niyetli de olsa tehlikeli sonuçları olabilecek bu projeden vazgeçmesi gerektiğini öne sürdü.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Üyümez: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER