Ağlayan ağaca turist ilgisi

Ağlayan ağaca turist ilgisi -Amasrada birçok kişinin ağladığına inandığı selvi ağacını yılda yaklaşık 250 bin kişi ziyaret ediyor


BARTIN (A.A) - Selim Bostancı - Amasrada birçok kişinin ağladığına inandığı ve kutsal saydığı selvi ağacını yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Boztepe Mahallesinde bulunan ve 350 yaşında olduğu belirtilen Selvi ağacı, sisli havalarda denizden aldığı nemi bünyesinde toplayarak yılda birkaç kez yapraklarından su damlatıyor.
     Genellikle nisan ve mayıs aylarında olmak üzere havanın sisli olduğu dönemlerde ağacın bu olayı gerçekleştirmesine şahit olan turistler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
     İlçe girişinden itibaren yön tabelalarıyla bölgeye ulaşan turistlerin ilgi gösterdiği ağacı, birçok kişi de kutsal sayıyor ve ilginç yöntemlerle dilek tutuyor.
    
     -Ağacın dallarından su akıyor-
    
     Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağacın sisli havalarda denizden aldığı nemi bünyesinde topladığını ve fazla olan nemi dallarından yağmur yağar gibi bıraktığını söyledi.
     1 dakika ile 2 buçuk saat süre boyunca süren bu durumun Karadenizin ani ısınması ve soğumasından kaynaklandığını anlatan Cengiz, şöyle konuştu:
     Bu ağaca yöremizde ağlayan ağaç diyorlar. Ama doğaüstü bir olay yok. Yaklaşık 12-13 yıl önce buraya gelen turistler, ağacın dallarından damlalar düşerken ağaç ağlıyor dediler. O zamanlardan bu yana da ismi ağlayan ağaç olarak kaldı. Ağacı yılda yaklaşık 250 bin kişi görmeye geliyor. Ağacı görmeye gelenler arasında kutsal sayanlarda var. Gelen yerli turistlerin birçoğu burada ağacın ürettiği sakızı alıp çiğniyor, çocuklarının olması veya evlenebilmeleri için dilek tutuyorlar. Bazıları da saçlarının çıkması için sakızı başına sürüyor. Ağacın altında oturup dua edenler, gövdesinden kabuk söküp beze sararak yanında götürenler, sınavlarda başarılı olabilmek için başını ağaca değdirenleri görebiliyoruz.
    
     Muhabir:Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ağlayan ağaca turist ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER