Ağrıda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi

Ağrıda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi -Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş: Hafızlıklarını bitirip diploma alan hafızlarımızın sayısı 110 bin kişidir. Bu yıl 20 bin gencimiz hafızlıkları


AĞRI (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiyede hafızlıklarını bitirip, diploma alan hafızların sayısının 110 bin olduğunu belirterek, Bu yıl 20 bin gencimiz hafızlıklarını bitirdiler. Bu güzel bir şey, insanlık için ülkemiz için çok olumlu bir durum dedi.
     Ağrı Müftülüğünce hafızlık eğitimini tamamlayan 25 öğrenci için Merkez Camisinde Hafızlık İcazet Merasimi töreni düzenlendi.
     Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş, törende yaptığı konuşmada, Allahın en büyük mucizesinin Kuran-ı Kerim olduğunu belirterek, Kuran-ı Kerimin pek çok mucizevi yönlerinin olduğunu söyledi.
     Kuranın insanlığı aydınlatmada en büyük etken olduğunu vurgulayan Erbaş, Kuran-ı Kerimin özelliği hiçbir kitaba nasip olmamıştır. İster kutsal olsun, ister olmasın hiçbir kitapta bu özellik yoktur. Biz de onu ebediyete kadar öğrenmek, öğretmek için çalışacağız diye konuştu.
     Prof. Dr. Erbaş, şunları kaydetti:
     Eğer bugün Kuran-ı Kerim kaybolursa, yüz binlerce hafızımız oturup yeniden yazarlar. Ülkemizde yapmış olduğumuz araştırmaya göre, hafızlıklarını bitirip diploma alan hafızlarımızın sayısı 110 bin kişidir. Bu yıl 20 bin gencimiz hafızlıklarını bitirdiler. Bu güzel bir şey, insanlık için, ülkemiz için çok olumlu bir durum. Ben ilahiyat fakültesinde binlerce hafız okutuyorum. Diğer kitaplar kaybolmuş ancak Kuran-ı Kerim aynı şekilde okunuyor ve muhafaza ediliyor. Bu böyle de devam edecek.
     Ağrı Müftüsü İzani Turan da Kuran-ı Kerimin ilahi bir rehber olduğunu, asr-ı saadetten bugünlere gelmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu vurguladı.
     İlmin en büyük makam olduğunu ifade eden Turan, böyle bir programın Ağrıda ilk defa düzenlendiğini belirterek, bölgede düzenlenen Kuran kurslarında Ağrının başarısının yüzde 92 oranında olduğunu söyledi.
     Kurslarda okuyan öğrencilerin mutlu gününe tanık olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Turan, Bu yavrularımızın okumalarında emeği geçen bütün Müslümanlardan Allah razı olsun. Emekleri boşa gitmedi ve her biri birer hafız oldu. Kuran-ı okuyup anlamalı ve günlük hayatımıza rehber etmeliyiz dedi.
     Kuran ve ilahilerin okunduğu programda, Ağrı Merkez Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kuran Kursu ile Merkez Yatılı Bölge Kuran Kursu ve Eleşkirt Hürriyet Mahallesi Yatılı Kız Kuran Kursunda eğitimlerini tamamlayan 25 öğrenciye protokol üyeleri tarafından hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER