Ağrıda Hele Yürüyek Hadi yürüyüşü

Ağrıda Hele Yürüyek Hadi yürüyüşü -Vali Tekinarslan: Sanırım Türkiyede Valiler bazında kilo sıralamasında ilk 3e giriyorum. Ümit ediyorum bu tür yürüyüşler sayesinde ben de bu unvandan kurtulurum (Fotoğraflı-Gö


AĞRI (A.A) - Ağrıda 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Hele Yürüyek Hadi adlı yürüyüş düzenlendi.
     Saat Kulesi önünde toplanan il protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş, Vali Lütfi Yiğenolu Stadyumuna kadar yürüdü. Yürüyüş sonrasında katılımcılara elma dağıtıldı.
     Ağrı Valisi Mehmet Tekinaraslan, yürüyüşte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu projenin bakanlığın vatandaşların sağlığıyla ilgili yürüttüğü en önemli projelerden bir tanesi olduğunu belirtti. Bu tür projelerin gençliğin alkolden, uyuşturucudan, sigaradan korunması için son derece önemli olduğunu ifade eden Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Ülkemiz insanının yaş profilini de düşündüğümüzde bu proje çok önemli rol oynuyor. Diğer taraftan aşırı kilo, sağlıksız kilo şişmanlıkla mücadele konusunda bir proje başlatıldı. Bu aşırı kilo ve obeziteyle mücadele programı son derece ilgi gördü. Ağrı ilindeki vatandaşlarımız çok güzel ilgi gösterdiler. Biz bunu genele de yayınlamak istiyoruz. Sağlık Bakanlığımız çok önemli bir görev üstlenmiş. Bu yürüyüşe bilinçli olarak spor kıyafetiyle gelmedik. İlla yürümek için spor kıyafeti giyinmeye gerek yok. Yürümek isteyen ayağına yumuşak bir ayakkabı giyer, yürüyüşünü yapar ve bu sayede kilometrelerce yürüyüş yapabilir. Belki kravat engel olabilir, ama kravatınızı çıkarır öyle yürüyüşünüzü yaparsınız.
     Vali Tekenarslan, bir basın mensubunun kilolarını sormasını üzerine Sanırım Türkiyede valiler bazında kilo sıralamasında ilk 3e giriyorum. Eğer Türkiyenin en ağır Valisi bensem, hizmette ağırlığı olan çok değerli arkadaşlarımız var. Biz de inşallah Ağrıda kısmet olduğu kadar kalırız, fazla kilolarımızı bırakırız. Ağırlığımız vatandaşın gönlünde olur, hizmetlerde olur. Ümit ediyorum bu tür yürüyüşler sayesinde ben de bu unvandan kurtulurum dedi.
     Ağrı Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç ise kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizliklerin, dünya genelinde ölüm nedeni olan risk faktörleri sırasında 4üncü sırada yer aldığını belirtti.
     Kolomuç, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasının önerilediğini ifade ederek, 5-17 yaş grubunun ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda Hele Yürüyek Hadi yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER