Ağrıda Köy Güzeliyarışması

Ağrıda Köy Güzeliyarışması -Düzenlenecek olan yarışmada dereceye giren köylere, köyün ortak ve öncelikli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere para ödülü verilecek


AĞRI (A.A) - Ağrı Valiliği tarafından organize edilen Köy Güzeli yarışması 17 Mayıs 17 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
     Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulanacak proje ile köylerde yaşayan vatandaşlar arasında çevre bilinci ve duyarlılığı oluşturmayı, birlikte yaşamanın ortaya çıkardığı sorunların aşılmasında köylüler arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Yarışmanın, köylerin genel durumu göz önünde bulundurularak yapılacağını ifade eden Gökçe, şöyle devam etti:
     Yarışmaya katılmak isteyen köy muhtarları, 17 Mayıs tarihine kadar hazırlayacakları başvuru dosyalarını merkez ve ilçelerde bulunan İl Özel İdaresi bürolarına teslim edeceklerdir. Teslim edilen dosyalar incelenecek ve ilgili köylerde gerekli incelemeler yapılacak. İnceleme sırasında köyün, Köy halkının destekleriyle yapılan tesis durumu, köyün mimari yapısı, köyün içme suyu ve sulama suyu kaynaklarına erişim durumu, köyün eğitim durumu, öğretmen, öğrenci sayısı, köyün ulaşım ve alt yapı durumu, köy nüfusunun okur-yazar durumu gibi kriterler belirlenecek.
     Gökçe, yarışmada dereceye giren köylere, köyün ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli para ödülü verileceğini belirterek, Birinci olan köye 30 bin TL, ikinci olana 20 bin TL, üçüncü olan köye de 10 bin TL ile dereceye giren köylere güzel köy belgesi verilecek dedi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıda Köy Güzeliyarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER