Ağrıda at sporlarını halka sevdirmek için

Ağrıda at sporlarını halka sevdirmek için yarışma düzenlendi


AĞRI (A.A) - Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, at sporlarını halka sevdirmek amacıyla mahalli at yarışları düzenlendi.
     Merkeze bağlı Anakaya köyünde düzenlenen, 8. Geleneksel Mahalli At Yarışları açılış törenine, Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Dalkıran ve bazı kurum müdürleri katıldı.
     Dalkıran, burada yaptığı konuşmada, at yarışlarının eski ve yaygın sporlardan biri olduğunu belirterek, Ağrıda at yarışlarını geleneksel hale getirdiklerini söyledi.
     Yarışlarla at sporlarını halka sevdirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dalkıran, Bu yarışları düzenlememizdeki amacımız, Safkan Arap atı neslini ıslah etmek, ata sporu olan atçılığı geliştirmek, at ve at sporlarını halkımıza sevindirmek, mahalli at yarışlarının bölgesel olarak geliştirilip yaygınlaştırılmasını sağlamaktır dedi.
     Düzenlenen yarışların 3 gün süreceğini ifade eden Dalkıran, günde 4 yarışın düzenleneceğini, yarışmada birinci ve ikinci olanlara kupa ve ikramiye verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ağrıda at sporlarını halka sevdirmek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER