Ağrıda korsan sebze satışı yapıldığı iddiası

Ağrıda korsan sebze satışı yapıldığı iddiası


AĞRI (A.A) - Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Arpacı, korsan sebze satanların esnafı mağdur ettiğini söyledi.
     Ağrı Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı da olan Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki toptancı sebze halinin 38 dükkandan oluştuğunu ancak Ağrıda korsan sebze satışının fazla olmasından dolayı meyve sebze satan hal esnafının mağdur olduğunu söyledi.
     Korsan sebzecilerin İran, Azerbaycan, Türkmenistan gibi ülkelerden gelerek, kıyıda köşede tezgahlarını kurup satış yaptıklarını belirten Arpacı, korsancıların yerli esnafı mağdur ettiğini ifade etti.
     Haldeki komisyoncuların korsancılardan dolayı ciddi zarara uğradıklarını ve çoğunun iflasın eşiğine geldiğini savunan Arpacı, şunları kaydetti:
     Yaz aylarında 6 ay çalışıyoruz kışın ise kardan, yağmurdan, tipiden dolayı sebzeler zarar görüyor. Tabii bu da bizi olumsuz etkiliyor. Bunun üstüne bir de korsan sebzecilerle mücadele ediyoruz. Aslında boynumuzu büken memleketimizin korsan istilasına uğramasıdır. Ağrı toptancı haline gelen her 10 araçtan 9u dışarı gidiyor. Ne vergi veriyorlar, ne de maliye mükellefidirler. Bize gelen malların hepsi faturalı. Biz gidip Adana, Antalya, Mersinden yani sebze ve meyvenin olduğu bölgelerden en iyi malı alıp getiriyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda korsan sebze satışı yapıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER