Ağrıda taşımalı eğitim araçları denetlendi

Ağrıda taşımalı eğitim araçları denetlendi


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünce, taşımalı eğitimde kullanılan araçlar denetlendi.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı-Erzurum karayolunun 4. kilometresinde taşımalı eğitimde kullanılan araçların denetimini yaptıklarını söyledi.
     Amaçlarının eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu belirten Başak, özellikle taşımalı eğitim de bu kaliteyi artırmak, üst seviyede tutmak zorunda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Ağrı il merkezinde ilköğretimde 110, ortaöğretimde taşıma kapasitesine göre 80, toplam 190 araçla öğrencilerimizi taşıma hizmeti kapsamında Ağrı merkezdeki okullara getirerek eğitim veriyoruz. 190 araçla toplam yaklaşık olarak 3 bin 50 öğrencimiz taşınıyor. Tabii bu taşıma hizmetini yaparken de öncelikle biz şoförlerimize taşıma eğitimi verdik. Onlara yapmaları gerekenler konusunda seminer verdik, uyarılarda bulunduk.
     Bu uyarıların sonucunda Kasım ayı itibarıyla denetimlere çıktıklarını anlatan Başak, denetimler sırasında kurallara uyan sürücülere teşekkür ettiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra öğrenciler dışında yolcu almaya devam eden sürücülerin de olduğunu belirten Başak, şunları kaydetti:
     Onlara daha önce uyarılarda bulunduk. Aynı şekilde devam eden şoförlerimize de 3 günlük cezalar kesildi. Ya da taşıması gereken şoförün yerine başka şoför gelebiliyordu. İşte arkadaşlarımız bunların denetimlerini yaptı. Her çocuğumuz bizim için çok kıymetli. Yüklenici firmaya büyük işler düşüyor. Çocuklarımız için yapılabileceklerin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Burada her bir çocuk bir candır. Şoför arkadaşlarımız unutmamalılar ki her biri bir can taşıyor.
     Başak, kurallara uymayan sürücü ve yüklenici firmalara ceza kesmeye devam edeceklerini belirterek, amaçlarının ceza vermek değil, sürücülerin kurallara uymasını sağlamak olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ağrı
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda taşımalı eğitim araçları denetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER