Ağrıdan Avrupaya tenis kardeşliğini taşıyacaklar

Ağrıdan Avrupaya tenis kardeşliğini taşıyacaklar -Türkiye Tenis Federasyonu, Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü işbirliğiyle hazırlanan Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği projesi kapsamında 6 öğrenci, İspanyaya ya


AĞRI (A.A) - Fatma Güven - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Marmara Üniversitesi ve Ağrı Tenis Kulübü işbirliğince hazırlanan Ağrıdan Avrupaya Tenis Kardeşliği adlı proje kapsamında Ağrıda tenis yapan 6 öğrenci, İspanyanın Barcelona kentine giderek tenis eğitimi alacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 3 Aralık 2012 tarihinde Ağrıdan 1 antrenör ve tenis sporcusu 6 öğrencinin Barcelonaya gideceklerini söyledi. Sporcularının 4 gün burada tenis eğitimi göreceklerini belirten Erim, şöyle devam etti:
     Bu proje kapsamında 6 öğrencimizi dünya tenisinde ilk sıralarda yer alan İspanya gibi bir ülkeye göndererek, oradaki tenis başarısından istifade etmeye çalışacağız. Biz Barcelonaya gidecek öğrencileri seçerken daha çok ailesinin ekonomik gelir düzeyi düşük olan öğrencilere öncelik verdik. Bu öğrenciler, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören ve 15-22 yaş grubundan oluşan sporculardır. Bunlardan ikisi üniversite, diğerleri ise ortaokul ve lise öğrencileridir. Bu 4 günlük gezinin beraberinde çok büyük yenilikler getireceğine inanıyorum.
     Projenin tenis sporunun Ağrıda yaygınlaşması için önemli olduğunu anlatan Erim, şunları kaydetti:
     Sporcularımız bu önemli projenin öncüleri olacaklar ve Barcelonada, Burgera Tenis Akademisindeki tenisçilerle beraber gösteri maçları ve antrenmanlar yaparak, hem tenis sporunun farklı tekniklerini öğrenme fırsatı bulacaklar hem de bu yenilikleri Ağrıdaki tenis sporuna da taşıyacaklar ve tenis sporunun Ağrıda da profesyonel bir biçimde oynanabileceğini kanıtlamış olacaklar.
    
     -Çocuklar çok heyecanlı, bazıları heyecandan uyuyamıyor-
    
     Ağrı İl Tenis Temsilcisi Fırat Balkis de bu proje kapsamında Barcelonaya tenis antrenörü olarak gideceğini belirterek, proje kapsamında 3 aydır antrenman yaptıklarını söyledi.
     Sporcularının heyecanla antrenmanlara katıldıklarını ifade eden Balkis, Hepsi çok heyecanlı hatta bazı öğrencilerim heyecandan uyuyamadıklarını söylüyor. Onların heyecanlarını antrenmanlar esnasında görebiliyorum. Tabi öğrencilerim kadar ben de heyecanlıyım dedi.
     Balkis, bu projeyle beraber Ağrıda tenis sporuna büyük talep olduğunu, İspanyadan döndüklerinde Ağrıdaki tenis sporunun yaygınlaşması ve daha profesyonel anlamda öğrenciler yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Bu gezi kapsamında hem öğrenciler hem de antrenör olarak kendisinin eğitim göreceğini belirten Balkis, şunları kaydetti:
     Bu projede tenis eğitmeni olarak görev alıyorum ve Barcelonada öğrencilerimle beraber eğitim göreceğiz. Ayrıca bu gezi kapsamında Barcelonanın tarihi ve kültürel yerlerini de gezeceğiz ve bu sayede Ağrı dışına bile çıkmamış öğrencilerimiz ispanyayı görmüş olacaklar. Bu projede bize destek olan Ağrı Tenis Kulübü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ağrı Valiliği, Türkiye Tenis Federasyonu, Marmara Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine teşekkür ediyorum.
     Balkis, projenin Ağrıda tenis sporuna ilgi duyan, bu alana yönelmek isteyen çocuklar için bir örnek teşkil edeceğini söyledi.
     Sporculardan Habib Kasap da İspanyaya gideceği için mutlu olduğunu belirterek, İspanyayı hep televizyonlarda görüyordum ve çok merak ediyordum, şimdi kendim gideceğim. Bu sayede hayatımda ilk defa yurt dışına çıkacağım. Gitmemize çok kısa bir süre kaldı artık uyuyamıyorum, çok heyecanlıyım diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdan Avrupaya tenis kardeşliğini taşıyacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER