Ağrıya hayvansal üretim yüksekokulu açılacak

Ağrıya hayvansal üretim yüksekokulu açılacak -Vali Tekinarslan: Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiyede ilk olması sevindiricidir


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, kentte Hayvansal Üretim Yüksekokulu açılacağını belirterek, Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiyede ilk olması sevindiricidir dedi.
     Vali Tekinarslan, Ağrılı iş adamı Celal Oruç tarafından yaptırılan yüksekokul binasının inşaatında incelemelerde bulundu. Tekinarslan, Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu adıyla açılacak yüksekokulun 2013-2014 eğitim-öğretime başlayacağını söyledi.
     İş adamı Oruça eğitime verdiği katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Tekinarslan, Hollandada yaşayan bir iş adamının doğup büyüdüğü yere bu tür önemli bir yatırımda bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Ağrıda büyük bir çoğunluğun hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyor. Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiyede ilk olması sevindiricidir. İnşallah Ağrıya önemli katkıları olacaktır dedi.
     İş adamı Oruç da eğitime yönelik yatırımlarına devam edeceğini, yüksekokul inşaatının Selçuklu mimarisinin model alınarak yapıldığını belirterek, Özellikle bunu yaptık. Çünkü bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz bu tür eserlerle, yapılarla dolu. Biz de bu ruha uygun olarak bir bina yaptık ki öğrenciler okudukları yerde daha farklı bir atmosferde eğitimlerini görsünler. Bundan sonra da eğitim konusunda hem ilimizde hem de ülkemizde yatırımlarımız devam edecektir diye konuştu.
     İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçecek olan yüksekokula ilk etapta 750 öğrenci almayı planladıklarını kaydetti.
     Yüksekokul binasının incelemelerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da katıldı.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıya hayvansal üretim yüksekokulu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER