Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan: -Üniversiteler her zaman bulundukları şehirlerin yaşantısını değiştiren yerlerdir


AĞRI (A.A) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Üniversiteler her zaman bulundukları şehirlerin yaşantısını değiştiren yerlerdir dedi.
     Rektör Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrıda birçok sorunun 4 yıl içerisinde yok olduğunu, güzel bir değişimin meydana geldiğini ifade etti. Üniversite sayesinde Ağrıda, yeni sosyal alanların açıldığını dile getiren Aslan, şöyle konuştu:
     Pastahane, lokanta, eğlence, mekanları gibi bir çok yer açıldı. Ağrı halkı üniversiteyi kabullenmeye başladı. Bunu kabul etmeleri çok güzel. Şu an da öğrenci sayımız çok fazla. Sadece barınma konusunda sıkıntısı var ama bu sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Üniversiteler her zaman bulundukları şehirlerin yaşantısını değiştiren yerlerdir, Şehrin kültürünü, yapısını, ekonomisini ve geleceğini belirleyen yerlerdir.
     Aslan, öğrencilerin bir kente gelebilmesi için kalabilecekleri, dinlenebilecekleri ve eğlenebilecekleri yerlerin olması gerektiğini belirterek, Markaların gelmesi, vitrinlerin farklılaşması yeni sosyal alanların oluşması tamamen üniversitenin değişimidir. Bunların daha da çoğalması gerekiyor. Bunlar olursa daha çok öğrencinin gelmesini sağlayacaktır. Bu şekilde devam ederse Ağrı halkı ve üniversitesiyle çok iyi bir yere geleceğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER