Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Şanlıurfada Ahilik Haftası etkinliği Anadolunun en eski çarşıları arasında yer alan tarihi Gümrük Hanında yapıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada Ahilik Haftası etkinliği, Anadolunun en eski çarşıları arasında yer alan tarihi Gümrük Hanında yapıldı.
     Ahilik Duası ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik, katılımcıların günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.
     Vali Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, Ahilik kültürünün yüzyıllardır süre gelen çok önemli ve anlamlı bir değer olduğunu belirterek, kültürün devam ettirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Konuşmasının büyük bölümünü son günlerde meydana gelen terör olaylarına ayıran Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Millet olarak bir insanlık dramıyla karşı karşıyayız. Bunun demokrasiyle, insan haklarıyla, Kürt haklarıyla, Türk haklarıyla vesaire bir ilgisi yok. İnsanlık dramıyla karşı karşıyayız, toplumsal bir belayla karşı karşıyayız. Bunun çözümü de hepimizin elbirliğiyle bu işe yeter artık demesinden geçiyor. Annelerin, babaların, ailelerin yeter artık ne oluyoruz demesinden geçiyor.
     Rahmet diliyorum şehitlerimize. Bütün ağlayan analara sabır diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah milletimizin sağduyusuyla milletimizin basiretiyle ve Ahi kültürüyle bunları aşarız. Hiçbir toplumun dayanamayacağı bu provokasyonlara rağmen dimdik ayaktayız, burada ahiliği kutluyor, diğer tarafta eğitim sezonunu açıyoruz.
     Gerçek gündemin milletin refahı ve kalkınmasının geliştirilmesi gibi konuların olması gerektiğini ifade eden Güvenç, insan haklarının geliştirilmesine elbirliğiyle çaba harcayıp emek vermek gerektiğini dile getirdi.
     Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ahmet Akbıyık da Ahilik kültürünün derin anlamı olan bir kavram olduğunu vurgulayarak, söz konusu kültürün hem dayanışmayı hem de çağdaşlaşmayı içine alan bir kültür mirası olduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından etkinlik, Belediye tiyatro ekibinin Şed Kuşanma gösterisinin ardından plaket töreniyle sona erdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER