Ahilik Haftası Kutlamaları başlıyor

Ahilik Haftası Kutlamaları başlıyor -Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: Ahilik, Türkiyedeki bir çok problemin çözüm kaynağı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahiliğin, Türkiyedeki bir çok problemin çözüm kaynağı olduğunu söyledi.
     Bahçeci, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası Kutlamalarının, 23 Eylülde sona ereceğini hatırlattı.
     Kutlamaların onur konuğunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının olacağını belirten Bahçeci, hafta boyunca bir çok bilimsel ve sosyal faaliyetin gerçekleştirileceğini vurguladı.
     Uluslararası Ahilik Sempozyumuna dünyadaki bir çok ülkeden yaklaşık 100 bilim adamının katılacağını dile getiren Bahçeci, bu sempozyumun, Ahiliğin dünyaya mal olması açısından önemli olduğunu aktardı.
     Ahiliği merak eden herkesi Kırşehire davet eden Bahçeci, şunları kaydetti:
     Ahilik, Türkiyedeki bir çok problemin çözüm kaynağı. Ahiliği anlamak ve özümsemek çok önemli bir görevimiz. Sadece ticaret hayatında değil, yerel yönetimlerde, kamu yönetiminde, aile yaşantısında ve sosyal hayatta Ahilik prensiplerine yer verebilirsek, çok önemli bir iş yapmış oluruz.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ahilik Haftası Kutlamaları başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER