Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -ÇESOB Başkanı Kılıç: Ahilik, Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür


ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ahilik Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür dedi.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin toplumda yaşayan herkesi birbirine kaynaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu söyledi.
     Ahiliği, dil, din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olarak gördüğünü ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Ahilik, Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür. Ahilik düzeninde, iş ve meslek ahlakını mecburi kılan kurallar vardır. Kendinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını istememek, kanaat ve tevazu ölçüleri içerisinde hırs ve bencillikten uzak durmaktır. Kendi yeteneğine uygun bir işle meşgul olmak sanatını mutlaka bir üstattan öğrenmek ve birliğin, beraberliğin korunması için herkese saygı, sevgi göstermek esastır. Ahilik teşkilatı başarısını üretim felsefesine borçludur. Ahilik teşkilatında insan bir üretim aracı değildir. İnsan üretimin merkezindedir.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER