Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri

Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri


HATAY (A.A) - Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, 17-19 Eylül tarihleri arasında Ahilik Kültürü Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirtti.
     Teksöz, Bendevi Palandöken Esnaf Evinde düzenlediği basın toplantısında, Ahilik Kültürü Haftasında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.
     Etkinlikler kapsamında, en olgun, genç, örnek kadın esnaf ve sanatkar ile unutulmaya yüz tutmuş esnaf ve sanatkarlara ödüllerin verileceğini ifade eden Teksöz, tüm vatandaşları programlarına beklediklerini söyledi.
     Sürekli esnafı ziyaret ettiklerini ve onların sorunlarını dinlediklerini vurgulayan Teksöz, bu kapsamda sorunları bir rapor haline getirdiklerini ve bunu önümüzdeki günlerde ilgili kişilere sunacaklarını kaydetti.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) faizsiz kredi talebinde bulunduklarını belirten Teksöz, kredilerin dağıtılması için büyük çaba harcadıklarını söyledi.
     Son zamanlarda Hatayın, yazılı ve görsel basında olumsuz bir şekilde yansıtılması nedeniyle üzüntü duyduklarını vurgulayan Teksöz, Alevisiyle Sünnisiyle Hatay bir bütündür. İnsanların, Hatayı medyada çıkan olumsuz haberlerle tanımalarını istemiyoruz. Sıkıntı ve sorunlar elbette ki olacaktır. Fakat, Hatayın basında kötü yansıtılması bize büyük zarar verir diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER