Ahilik Kültürü Haftası

Ahilik Kültürü Haftası -Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: -Unutulmasın ki esnaf ve sanatkarlarımız Türk ekonomisinin bel kemiğidir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, esnaf ve sanatkarların Türk ekonomisinin bel kemiği olduğunu belirtti.
     Çağlayan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ahiliğin, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde önemli yer tuttuğunu ifade etti.
     Ahilik kültürünün toplumsal kimlik açısından geçmişten günümüze hem esnaf ve sanatkar, hem de tüketici için önemli olduğunu vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:
     Ahilik, 13. yüzyılda Anadoluda yaşayan Türklerin, esnaf ve sanatkarlarının birliğini, çalışma esas ve usullerini teşkil eden, sosyo-ekonomik bir Türk kurumudur. Ahilik teşkilatını günümüzde esnaf odaları temsil etmeye çalışmaktadır. Ahilik kültürü ve felsefesi ise toplumsal yaşamın ortak değeri olan insanı konu olarak ele almaktadır. Unutulmasın ki esnaf ve sanatkarlarımız Türk ekonomisinin bel kemiğidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER