Ahırları, akaryakıt istasyonuna dönüştürmüşler

Ahırları, akaryakıt istasyonuna dönüştürmüşler -Başkale ilçesine bağlı Kavurgalı köyüne düzenlenen operasyonda, daha önce ahır olarak kullanılan bazı yapıların ilkel yöntemlerle akaryakıt istasyonuna dönüştürüldüğü belirlendi -Yapılan


VAN (A.A) - Başkale ilçesine bağlı Kavurgalı köyüne düzenlenen operasyonda, daha önce ahır olarak kullanılan bir yapının ilkel yöntemlerle akaryakıt istasyonuna dönüştürüldüğü belirlendi.
     Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İran sınırındaki Kavurgalı köyüne operasyon düzenledi.
     Köydeki ev ve eklentileri tek tek kontrol eden güvenlik güçleri, ahır olarak kullanılan bazı yapıların içerisinde hayvan yaşamadığını fark etti.
     Bunun üzerine söz konusu yapılarda detaylı arama yapan ve ahırların zeminini kazan ekipler, toprak altına gömülü yakıt deposu buldu.
     Kontrollerini sürdüren ekipler, toprak altındaki depolardan uzatılan hortumların ahırın dışına aktarıldığını ve bu hortumların, akaryakıt istasyonlarındaki gibi pompa görevi üstlendiğini tespit etti.
     Depolardaki yakıtın, araçlara ve plastik bidonlara hortum aracılığı ile aktarıldığını belirleyen güvenlik güçleri, depolarda 33 bin litre kaçak akaryakıt buldu.
     Operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.
     Bu arada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince son 1,5 yılda düzenlenen operasyonlarda 850 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Ahırları, akaryakıt istasyonuna dönüştürmüşler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER