Ahlatta 255 kişi istihdam edildi

Ahlatta 255 kişi istihdam edildi


BİTLİS (A.A) - Çalışma ve İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, Ahlatta 2012 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 255 işsizin çeşitli kurumlarda istihdam edildiğini söyledi.
     Aslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, il genelinde olduğu gibi Ahlatta da projeler üreterek birçok işsizi TYÇP kapsamında istihdam ettiklerini kaydetti.
     Bu sene TYÇP kapsamında rekor alımlar gerçekleştiğini belirten Aslan, şöyle konuştu:
     Bu alımlardan Ahlat büyük oranda faydalandı. TYÇP kapsamında ilçedeki okullarda çalıştırılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 100 kişi, Ahlat Belediyesine 70 kişi, Tatvan Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Ahlatta ağaçlandırma işlerinde çalışacak 20 kişi, Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde çalışmak üzere 40 kişi ve son olarak Ahlat Müftlüğü bünyesinde ilçedeki cami ve Kuran kurslarında çalıştırılmak üzere 25 kişi istihdam edildi.
     Bu rakamlara göre Ahlatta 255 kişinin ortalama 8 ay boyunca asgari ücretli ve SSKlı olarak istihdam edildiğini vurgulayan Aslan, 2013 yılında da ödenekler doğrultusunda TYÇP kapsamında yeni projeler üreterek, birçok işsize istihdam olanağı sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta 255 kişi istihdam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER