Ahlatlı çiftçinin damla sulama borularını kestiler

Ahlatlı çiftçinin damla sulama borularını kestiler


BİTLİS (A.A) - Ahlatta bir meyve bahçesine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, damla sulama sisteminde kullanılan boruları keserek, boruları kullanılamaz hale getirdi.
     Ahlatın Kırklar Mahallesinde Kürşat Nacaroğluna ait 18 dönümlük arazide kurulu meyve bahçesine giren kişi veya kişiler, fidanların sulamasında kullanılan damla sulama borularını kesti.
     Nacaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, meyve bahçesine ağaçlarını kontrol amaçlı gittiğinde karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirtti.
     Nacaroğlu, şöyle konuştu:
     Kurduğum bahçe, bölgedeki örnek bahçelerden biri. Meyvecilik Ahlatta yeni yeni yaygınlaşıyor. 3 yıl önce meyve bahçeleri oluşturmaya başladım. Bu bahçeme de çok emek verdim. 18 dönümlük meyve bahçemde, ceviz ve elma türlerinde bin 140 meyve fidanı bulunuyor. Fidanlar daha iyi yetişsin ve gelişsin diye, 6 bin metre damla sulama sistemi kurdum. Ama ne yazık ki kendini bilmez kişi veya kişiler, 3 bin metrelik damla sulama sisteminin borularını keserek kullanılamaz hale getirdiler.
     Borulardaki zararın 3 bin lira civarında olduğunu kaydeden Nacaroğlu, verdiği emeğe zarar verilmesine çok üzüldüğünü ifade etti.
     Nacaroğlu, Bir şeyler yapma çabasındayız ama başkaları bunu sabote etmeye çalışıyor. Sulama sistemine verilen zararı ilgili kurumlara bildirdim. Biz Çiftçi Malları Koruma Kuruluna her yıl düzenli bir şekilde paramızı ödüyoruz. Ama ne yazık ki kurulun arazilerimizle, meyve bahçelerimizle ilgilenmediklerini görüyoruz. Bizler kurula ödememizi yapıyorsak, arazilerimizin, bahçelerimizin korunmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatlı çiftçinin damla sulama borularını kestiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER