AIBA Dünya Gençler Boks Şampiyonası

AIBA Dünya Gençler Boks Şampiyonası -Bronz madalya kazanan Osman Aydın, Erzurumda coşkuyla karşılandı


ERZURUM (A.A) - Ermenistanın başkenti Erivanda düzenlenen Dünya Amatör Boks Federasyonları Birliği (AIBA) Dünya Gençler Boks Şampiyonasında bronz madalya kazanan Osman Aydın, Erzurumda coşkuyla karşılandı.
     Aydını, Erzurum Havalimanında, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Tilkidoğan, Boks Erzurum İl Temsilcisi ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Kadir Hayta, sporcular ve vatandaşlar karşıladı.
     Davul zurnayla karşılanan Tunçkılıçspor Kulübü sporcusu Aydın, böyle bir başarı elde ettiği için mutlu olduğunu belirterek, Türk bayrağını Erivanda dalgalandırmanın gurur verici olduğunu söyledi.
     Hayta ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erivanda düzenlenen ve 68 ülkeden 367 boksörün mücadele ettiği Dünya Gençler Boks Şampiyonasında Türk boksörlerin kıyasıya mücadele ettiğini dile getirdi.
     Erivanda yapılan müsabakalar sonunda Aydının Türk Bayrağını dalgalandırmasından dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Hayta, Dünya Geçler Şampiyonasında ülke sıralamasında 8inci olduk. Osman Aydın 69 kiloda bronz madalya alarak bizi onurlandırdı. Diğer sporcularımız da çok iyi mücadele etti dedi.
     Hayta, Aydının Temmuz 2011de Kazakistanın başkenti Astanada yapılan Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonasında Türkiyeye gümüş madalya kazandırdığını hatırlatarak, hedeflerinin Aydını dünya şampiyonu yapmak olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AIBA Dünya Gençler Boks Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER