AİBÜde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

AİBÜde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Programları ve Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı yapıldı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Programları ve Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı yapıldı.
     Bilim ve sanayi dünyasının bir araya gelerek ortaklaşa projelere imza atılmasının hedeflendiği çalıştay, AİBÜ Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Çalıştayda konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, sanayi ve üniversitenin birlikte yapacağı çok sayıda proje olduğuna dikkati çekerek, projelerle yerel ve bölgesel ekonominin güçlü kazanımlar elde edeceğini vurguladı.
     Üniversitede iki SANTEZ projesi yapıldığını ve kendisinin bir projenin yürütücüsü olduğunu belirten Coşkun, SANTEZ Projesinin yüzde 25ini sanayi kuruluşu, yüzde 75ini Sanayi Bakanlığı hibe olarak veriyor. Bu, büyük bir avantaj diye konuştu.
     Coşkun, üniversite-sanayi işbirliğini etkin şekilde artırmayı ve daha çok projenin hayata geçirilmesini arzuladıklarını dile getirdi.
     Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat ise sosyal devlet olmanın önemine değinerek, Eğitimle ekonomik kalkınma arasında doğru orantı var. Üniversitelerin iş dünyasıyla bütünleşip ilin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine daha çok katkıda bulunması hepimizi memnun edecektir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bilim, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Uzmanı Ekrem Türker Fidan SANTEZ ve Teknogirişim Sermayesi Destek Programını tanıttı.
     Fidan, 2006dan beri yürütülen SANTEZin üniversite-sanayi işbirliğini destekleyen bir program olduğunu belirterek, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik programda desteğin hibe edildiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Zafer Göder
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AİBÜde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER