AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalyoncu,

AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalyoncu, Türkiyeyi EASda AİBÜ temsil edecek


BOLU (A.A) - Avrupa Okul Müzik Eğitimi Birliği (EAS) Yönetim Kuruluna seçilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Türkiyeyi temsil edecek.
     Belçikada düzenlenen 21. Uluslararası EAS Kongresinde 2013-2015 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulunu belirlemek için yapılan seçimde, 35 ülkeden 300 delege oy kullandı.
     Oylama sonucunda, AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu 8 aday arasında yer alarak yönetim kurulu üyesi oldu.
     2006dan bu yana EAS Türkiye Ulusal Koordinatörü olarak görev yapan Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyeyi müzik eğitimi alanında uluslararası alanda temsil etmesinin gurur verici olduğunu söyledi.
     Kalyoncu, şunları kaydetti:
     2010 yılında da ülkemizde ilk kez düzenlenen Uluslararası Müzik Kongresine üniversite olarak ev sahipliği yapmıştık. Müzik eğitimine öncülük eden çalışmalarımızı EAS Yönetim Kurulu üyeliği ile dünyaya daha sık duyurmuş olacağız.
     Avrupa ülkeleri çapında müzik eğitimi veren okulların eğitim standartlarının belirlenmesi ve güncellenmesi ile ilgili çalışmalar yapan EAS, aynı zamanda uluslararası konferanslarla müzikle ilgili çalışmalara öncülük ediyor.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kalyoncu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER