Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Çanakkalede Siyaset aynı zamanda yıpranma yeri. Yaptığın her şeyin birtakım negatiflerinin de olabileceği bir alan. Ama biz 10 yıl sonra başımız dik, anlımız ak, geçmişimizde yaptık diyoruz a


ÇANAKKALE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Siyaset aynı zamanda yıpranma yeri. Yaptığın her şeyin birtakım negatiflerinin de olabileceği bir alan. Ama biz 10 yıl sonra başımız dik, anlımız ak, geçmişimizde yaptık diyoruz ama yeni hedeflere koşuyoruz dedi.
     Bakan Şahin, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, en büyük güçlerinin teşkilatları olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin herhangi bir şehir olmadığını, burada verilen mücadelenin bütün dünyada eşsiz bir örnek olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
     Bugün milli birlik ve kardeşlik projesi dediğimiz ve her yerde anlatmaya çalıştığımızı Çanakkale yaşamış. Kürdü, Türkü, Lazı gelmiş bu ülkenin toprakları için mücadele etmiş. Kadını, erkeği gelmiş ve büyük güçlere karşı mücadele etmiş, büyümüşler ve bize bu mübarek toprakları bırakmışlar. Böyle şanlı, şerefli, onurlu bir tarihimiz var. 10 yıldan beride bu tarihe layık olmak için takımımızın başı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde büyük bir gayret gösteriyoruz. En büyük gücümüz teşkilatlarımız. Çünkü biz farkında değiliz, tarih yazıyoruz. İçinde oynadığımız için gelecek bunu çok net bir şekilde belirleyecek, fark etmiyoruz. Ama nasıl ki rahmetli Menderes, rahmetli Özal dendiyse, bu hareket içind e inanıyorum ki Allah rahmet etsin, başınıda, bütün çalışanlarını da, çaycısını da, kadınına da diyecekleri bir hareketin içindeyiz.
    
     -Siyaset aynı zamanda yıpranma yeri
    
     Bakan Şahin, 10 yıl boyunca bu çalışmaları yapacaksın ve böyle güçlü teşkilatın olacak, yok böyle bir şey. Dünyada örneği yok dedi.
     Siyaset aynı zamanda yıpranma yeri. Yaptığın her şeyin birtakım negatiflerinin de olabileceği bir alan. Ama biz 10 yıl sonra başımız dik, anlımız ak, geçmişimizde yaptık diyoruz ama yeni hedeflere koşuyoruz diyen Şahin, şöyle konuştu:
     Dünyanın en büyük 10. ekonomisi olacağız diyoruz. İleri demokrasiyi yakalayacağız, hukuk devleti olacağız diyoruz. Güçlü toplum olacağız diyoruz. Bunun tek gücü teşkilatlar.
     Siz bizim halkla yasama arasında, halkla yürütme arasında en büyük gönül köprülerisiniz. Siz bizim arkamızda milletimizin yanında olduğunuz sürece korkacak hiç birşeyimiz yok. Biz çetelerle de mücadele ederiz, Ergenekonla da mücadele ederiz. Biz karanlık güçlerle de mücadele ederiz. Hiçbir şeyden korkmayız. çünkü korkaklar zafer anıtı dikemezler.
     Kadın teşkilatlarına yönelik de İnanarak iddiayla söylüyorum. 2,5 milyon üyesi olan başka bir örgüt falan yok, erkekler bir araya gelip bu sayıyı toplayamıyor diyen Bakan Şahin, 10 yıldır kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla eğitim desteği verdiklerini belirterek, bu desteğin ilköğretimden başladığını söyledi.
     Şahin, Şimdi 4+4+4 yeni eğitim sisteminde okul öncesinde de biz bu eğitim desteğini verme kararı aldık. Şu ana kadar yaptığımız destekte 2,6 milyar TLyi 1 milyon anneye verdik. 2 milyon çocuk bundan istifade etti. Bugün yüzde 98,5 temel eğitimdeki bu oran bu şekilde yakalandı. Şimdi bu temel eğitimdeki başarıyı okul öncesine taşımak istiyoruz diye konuştu.
    
     -Valilik ziyareti-
    
     Çanakkale Valiliği ziyaretinde Şahine, Vali Güngör Azim Tuna tarafından, Ayvacık yöresinde elle dokunan bir halı ile Çanakkale 1915 Mecmuası hediye edildi.
     Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve gaziler bölümünün kendi bakanlığına bağlandığını hatırlattı.
     Bilindiği gibi bedeli askerlikten gelen mali destek bizim Bakanlığımıza verildi. Biz bu kaynağı şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engellilerimiz için büyük bir projeye dönüştüreceğiz diyen bakan Şahin, şunları kaydetti:
     Bunda da Çanakkaleyi merkez alıyoruz. Bugün yapacağımız incelemelerden sonra, üniversitede kurulacak araştırma merkezinin daha güçlü olması, burada oluşturulacak bir kampla projenin tüm Türkiyeye yayılmasını, Çanakkale ruhunun tüm Türkiye ile paylaşılmasını sağlayacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğe dair, ufuklarını emellerini güçlendirmeleri için Çanakkaleyi gelip görmeleri lazım. Çanakkalenin nasıl geçilmediğini, verilen mücadelenin ne kadar önemli, büyük ve mübarek olduğunun öğrenilmesi lazım. Biz bakanlık olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. Gazilerimizin rehabilitasyonunu burada yapmayı planlıyoruz. Bu kampı güçlendirerek, Türkiyeye yayarak sadece bizim bakanlığımızın kurumsal çocuklarının değil, bütün Türkiye çocuklarının buraya gelmesini önemsiyoruz. Gazilerimizin çocuklarına vereceğimiz desteği Çanakkale merkezli yapacak şekilde planlayacağız.
     Bakan Şahin, daha sonra feribotla, Tarihi Gelibolu Yarımadasına gitti.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER