Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantepte -Bakan Şahin: Terör fitnesinden, belasından ülkemizin kurtulması için bütün gücümüzle gayret ediyoruz ve bu mübarek günlerde de dualarımızı çoğaltıyoruz (Fotoğraflı-Görü


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Terör fitnesinden, belasından ülkemizin kurtulması için bütün gücümüzle gayret ediyoruz ve bu mübarek günlerde de dualarımızı çoğaltıyoruz dedi.
     Şahin, Polisevi, İl Özel İdaresi ve Cizreliler Derneğinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı.
     Bayramlarda barışın, dayanışmanın ve kardeşlik ruhunun arttığını, bayramların yetim, yoksul ve yaşlılar arasındaki mesafeyi kapattığını vurgulayan Şahin, Bu hafta çifte bayram yaşıyoruz. Kurban Bayramı ile beraber Cumhuriyet Bayramını da kutlayacağız. Bu yürekler iki bayram için aynı heyecanla yoluna devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için koyduğumuz hedeflere ekip olarak hem şehrimiz, hem de ülkemiz için bütün gücümüzle çalışma azim ve kararlılığındayız diye konuştu.
     Gaziantepin hızlı büyüyen şehirlerden biri olduğunu ifade eden Şahin, buna paralel sorunları çözme kapasitesinin de büyümesi gerektiğini dile getirdi.
     Gaziantepin eğitim, sağlık, ulaştırma başta olmak üzere her türlü sorunlarını el ele verip, çözerek, kardeşlik hukukunu geliştirip, nice bayramlar yaşama arzusu içerisinde olduklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
     Bir taraftan terör fitnesinden, belasından ülkemizin kurtulması için bütün gücümüzle gayret ediyoruz ve bu mübarek günlerde de dualarımızı çoğaltıyoruz. Dualarımız Suriyedeki kardeşlerimiz için, bütün Müslüman alemi için, kardeşlerimizin, bütün insanlığın huzuru ve barışı içindir. Kan dursun istiyoruz. Kardeşlik büyüsün istiyoruz. Silahların gücünü değil, selamın büyüklüğünü, selamın rahmetini büyütmek istiyoruz.
    
     -Suriyedeki durum
    
     Suriyeye bir an önce huzur ve barış gelmesini dileyen Şahin, kardeşin kardeşe zulmetmesine, kardeşin kardeşe eziyet etmesine ne dinin, ne de insanlığın izin vermediğini kaydetti.
     Gaziantepin her mahallesinin, her ilçesinin, her köyünün ve her insanının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Şahin, Cizredeki, Vandaki, Hakkarideki ve Yüksekovadaki insanların da gönüllerimizdeki yeri aynıdır. Aynı gönül yakınlığıyla size bakıyoruz ve aynı hedefe hep beraber kilitlenmiş şekilde yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bizim ölçümüz belli. Dini, dili, cinsiyeti, kökü, anası, babası, doğduğu yer neresi olursa olsun, bizim ölçümüz eğer insansa, eşrefi mahlukatsa, yaratılanların en değerlisiyse, birinci sınıftır diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Kurban Bayramının Suriyede yaşanan olayların gölgesinde kutlandığını anımsattı.
     Gaziantepte çok sayıda Suriyeli misafirin bulunduğunu ve halkın da onlara yardımcı olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Dünya Suriyede yaşanan insanlık dramını ve tarihin yok olmasını seyrediyor. Suriyede sadece insanlık dramı seyredilmiyor. Aynı zamanda Suriyede bir kültür yok ediliyor. UNESCO Kültür Mirası Listesinde olan Halep, özellikle yakılıyor ve yıkılıyor. İslam ülkeleri kültür başkenti olan bu şehre, neden sahip çıkmadıklarını doğrusu anlayamıyorum. Dünya Suriyede yaşanan insanlık dramını ve tarihin yok olmasını seyrediyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER