Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kocaelide -Bakan Şahin: Biz kadınıyla erkeğiyle hep mutlu ve huzurlu, hep gönüllerimizi birleştirerek yaşam kalitemizi yükselteceğiz -Biz kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla hep beraber


KOCAELİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Biz kadınıyla erkeğiyle hep mutlu, hep huzurlu, hep gönüllerimizi birleştirerek yaşam kalitemizi yükselteceğiz dedi.
     İzmitteki Kadın Sosyal Yaşam Merkezinin temel atma törenine katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kocaelinin Marmaranın incisi olduğunu belirterek, Kocaelinin ülkenin sorunlarını göğüsleyerek çözüm odaklı giden bir şehir olduğunu söyledi.
     Bütün bunların hepsinin insanla gerçekleştiğini dile getiren Şahin, Kadın, erkek, yaşlı ve genç herkesin buraya gelip burada yaşam standardının yükseldiği mekanları da ayarlamak bizim boynumuzun borcudur diye konuştu.
     Kalkınmanın yerelden başladığını söylediklerini anlatan Şahin, Bugün işte Belediye başkanının sosyal belediyecilik adına yaptığı bu güzel temeli atıyoruz. Bir taraftan bakanlık olarak politikalarımız da önce insan diyoruz. İnsani yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Değişimi yakalamamız, değişen sorunlara karşı değişik çözümleri bulmamız ve insanların yaşam kalitesini artırmamız gerekiyor ifadesini kullandı.
     Şahin, Kocaelide güçlü bir teşkilatlarının olduğunu vurgulayarak, bunların gelişmelerine katkı sağlayan sessiz kahramanlar olduğunu kaydetti.
     Sosyal belediyecilik adına çalışmalar devam ederken diğer taraftan da bakanlık olarak yeniden yapılandıklarını, sosyal yardım ve hizmetlerin tek bir merkezde birleştirildiğini dile getiren Şahin, yapılan bütün çalışmaları 81 ilde desteklediklerini bildirdi.
     Bakan Şahin, Biz kadınıyla, erkeğiyle hep mutlu, hep huzurlu, hep gönüllerimizi birleştirerek yaşam kalitemizi yükselteceğiz. Bir taraftan yaşlımızın engellimizin yaşam kalitesini yükseltip sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bir taraftan çocuk haklarını güçlendirip bizim her kurumumuzdaki çocuklarımızın yaşam kalitesini akademik başarılarını sosyal sanatsal başarılarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da yoksulluğu azaltmaya çalışıyoruz dedi.
     Temelini attıkları merkezin de bu bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, bu merkezin alanında Türkiyenin en büyüğü olmasının planlandığını bildirdi.
     Şahin, sosyal destek merkezlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, geleneksel aile yapısından kopup modern aile yapısına geçen insanların ihtiyaçlarını gidermenin kendilerinin en büyük görevleri olduğunu kaydetti.
    
     -Merkez, kısa sürede bitecek-
    
     Belediyeciliğin artık yol, su, elektrik yapmayı kapsamadığını dile getiren Şahin, orada yaşayan herkesin temel beklentilerini üretmek gerektiğini söyledi. Şahin, bakanlık olarak strateji ve planlamalarını yerelden gelen talepleri dikkate alarak yaptıkları belirterek, Kocaelinin böyle bir başarısının olduğunu ifade etti.
     Kocaelinin büyüyüp güçlendikçe Türkiyenin de büyüyüp güçleneceğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     Buranın bir farklı çalışması da ilk kez şehit yakınları ve gaziler bölümü bize bağlandı. Onların geriye kalanlarının mağduriyetini, muhtaçlığını gidermek de sosyal devlet olarak bizim görevimiz. O yüzden biz burada onlarla alakalı Türkiyeye hizmet edecek güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz. İhtiyaçları olan şeyleri, hem sivil toplumla hem kendileriyle hem de akademisyenle güzel bir projeyi içine koyacağız.
     Bakan Şahin, bunun bütün destek mekanizmalarıyla beraber örnek bir çalışma olacağını ifade ederek, merkezin kısa sürede biteceğini söyledi.
     Şahin, AK Parti belediyelerinin ortaya koyduğu çalışmaların kısa sürede tamamlandığını dile getirerek, Biz kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla hep beraber Türkiyenin ileri hedefine, 100. yıl hedefine doğru gidiyoruz. Bu hedefi ilk yakalayacak şehir olan Kocaeliyi tebrik ediyorum, hayırlı olsun dedi.
     Konuşmanın ardından Bakan Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, butona basarak merkezin temelini attı.
     Bakan Şahin, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait bir merkezi gezdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER