Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Sosyal politikaların hiçbir krizde bütçesini geriye çekmedik -Sosyal yardımlaşma sistemi en güçlü çalışan ülkelerden biriyiz. Buna rağmen talep merkezli çalışıyoruz (


KIRIKKALE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sosyal politikaların hiçbir krizde bütçesini geriye çekmedik dedi.
     Bakan Şahin, AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ile Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güneri makamında ziyaret etti.
     Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeniden yapılandırıldığını belirterek, AK Parti hükümetinin ustalık döneminde sosyal yardımlaşmanın ve sosyal hizmetlerin, bir çatı altında toplanarak, idari ve mali olarak güçlendirildiğini vurguladı.
     Sosyal politikaların, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının temelini oluşturduğunu ifade eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Projesi ile aile hekimliği sistemini sosyal hizmetler alanında hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bugün yaşadığımız birçok toplumsal sorun, aslında bir sonuç. Bunu önleyebilmemiz için başa dönmemiz ve ailelerin analizlerini, araştırmalarını, saha taramalarını iyi yaparak, oradaki tedbirleri alarak, bunların olmamasını sağlamamız gerekiyor. Bunun maliyeti bize çok daha düşük. Olduktan sonra bunu düzeltmenin maliyeti ise her yönden çok daha yüksek. Testi kırılınca, hele bir de insanla, insan merkezli bir politikayla uğraşıyorsanız çok daha zor oluyor. Aile parçalandığı zaman toplamanız çok daha zor oluyor. O yüzden aile bütünlüğünün sağlanması, mutlu, sağlıklı bir gelecek nesil, güçlü ailelerimizin devamı için biz bu projeyi çok önemsiyoruz.
     Bakan Şahin, projede Kırıkkaleyi pilot il olarak seçtiklerini, burada başarılı oldukları takdirde Türkiye genelinde projeyi başlatacaklarını söyledi.
     Güçlü bir çalışma sistemlerinin bulunduğuna değinen Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Burada gördüğümüz çalışmaların sonunda eksikliklerii görüp, nasıl bir yol haritası çizeceğimizi belirleyeceğiz, ondan sonra bütün Türkiyeye bunu hızlı bir şekilde yayacağız. Bunun için Hacettepe Üniversitesiyle anlaştık, uzmanlarımızdan eğitimler aldık ve saha taraması yapıldı,tespitler yapıldı. Sosyal politikaları güçlü bir hükümetiz. Sosyal politikaların hiçbir krizde bütçesini geriye çekmedik. Sosyal yardımlaşma sistemi en güçlü çalışan ülkelerden biriyiz. Buna rağmen talep merkezli çalışıyoruz. Modern ve çağdaş yönetim talep merkezli çalışmaz, arz merkezli çalışır.
     Biz yola çıkarken Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın dediği, siz gidip bulacaksınız, kimsenin sizin ayağınıza gelmesini beklemeyeceksiniz anlayışı bu. Yardımlaşmayı, ekonomik desteği, sosyal hizmet mantığıyla birleştirmeniz gerekiyor ki o ailenin yaşam kalitesini yükseltip, istediğimiz 2023 vizyonunda güçlü topluma ulaşalım. Bu yüzden projenin sonucunda elde ettiğimiz verilerle, Kırıkkalede proje kapsamında 7 bin kişi ile görüşmeler yapıldı, ziyaret edilmek istendi. Bunda yüzde 65lik bir başarı sağlandı. Toplum daha buna hazır değil, ne yapılmaya çalışıldığını bilmiyor. Yaptığımız araştırmalar sonunda bunu bir kampanyaya da dönüştürüp, ne yapmaya çalıştığımızı anlatacağız. Kapıların bize çok daha kolay açılmasını sağlayacağız.
     Bakan Şahin ve beraberindekiler, valiliğin ardından, bakanlığın il müdürlüğünü ziyaret etti. Şahin, burada, Aile Sosyal Destek Programına katılan personele proje hakkında bilgi verdi.
     Şahin, daha sonra Sanayi Mahallesinde yaşayan Dinç ailesi ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve partisinin Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demiri ziyaret etti.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER