Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Ekonomik olarak kalkınmayı başarırken, havuzun suyunun heybetli bir şekilde dolmasını sağlarken bu dolan sudan 74 milyonun adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde istifade etmesi en büyük hede


AĞRI (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomik olarak kalkınmayı başarırken, havuzun suyunun heybetli bir şekilde dolmasını sağlarken bu dolan sudan 74 milyonun adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde istifade etmesi en büyük hedefimiz ve isteğimizdir dedi.
     Hamur Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Şahin, burada eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla 26 Temmuzda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaslanın 3,5 ve 1,5 yaşındaki iki çocuğuyla bir araya geldi.
     Basına kapalı görüşmenin ardından çocukların durumuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Şahin, çocuklar için psikologları gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bizim müsteşar arkadaşımızı ihtisaslı olarak göndermiştik, onların izlenimlerini aldık. Sonra da biz gelmişken çocukları da bir görelim istedik. Benim de şahsi kanaatim, arkadaşlarımın da çocukların durumu gayet sağlıklı ve yaşlarına uygun, psikososyal gelişme göstermiş durumdalar. Bu konuda tabii biz periyodik takibi şu anda önemsiyoruz. Kontrollerin sonunda karar vereceğiz ne yapacağımıza. Bu bir defalık gözlemle verilecek karar değil. O yüzden doktorlarımızla süreci takip edeceğiz. Valimizle de verilmesi gereken kararları verip, yolumuza devam edeceğiz.
    
     -İstanbulda nasıl yaşanıyorsa Ağrıda da öyle yaşanacak-
    
     Bu ziyaretin ardından AK Parti Ağrı İl Başkanlığına geçen Şahin, burada partililerle bir araya geldi. Şahin, daha sonra bir restoranda şehit yakınları ve gazilerine verilen iftar yemeğine katıldı.
     Şahin, yemekte yaptığı konuşmada, hükümetin her alanda büyük mesafeler katettiğini belirterek, şunları ifade etti:
     Bizim önemli görevlerimiz var. Her birimizin en önemli işi, işin hakkını vermesi. Emaneti, sorumluluğun gereğini yapmak. O yüzden 10 yıl önce yola çıkarken, önce insan dedik, insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik ve 10 yıl boyunca da herkesin ama herkesin dili, dini, inancı, mezhebi ne olursa olsun, kadın olsun erkek olsun, yaşlı olsun, genç olsun, engelli olsun, engelsiz olsun herkesin birinci sınıf vatandaş olması en önemli hedefimizdir dedik. Hangi bölgeye bağlı olursa olsun, anası, babası kim olursa olsun yoksullukla mücadele ettik, zenginle fakir arasındaki farkı kapatacağız dedik. Ekonomik olarak kalkınmayı başarırken, havuzun suyunun heybetli bir şekilde dolmasını sağlarken bu dolan sudan 74 milyonun adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde istifade etmesi en büyük hedefimiz ve isteğimizdir. Hamdolsun çok engeller aştık. Ama hala yapacak çok işimiz var. 2023 yılında dünyanın en güçlü ekonomisi olacaksak güçlü olmak zorundayız.
     İstanbulda nasıl yaşanıyorsa Ağrıda da öyle yaşanacağını ifade eden Şahin, Hakkaride ne kadar okul varsa Ankarada da o kadar okul olacak, bölgelerarası kalkınmışlık farkı giderilecek. O yüzden son 10 yıldır hükümetimiz bütün kaynaklarını buraya aktardı. Yollar yapıldı, hastaneler yapıldı, okullar yapıldı. Hükümetimiz her alanda büyük yol katetti dedi.
     Şahin, iftar yemeğinde şehit yakınlarının taleplerini dinleyip, onlarla yakından ilgilendi. Şahin, yemeğin ardından geçen yıl Diyarbakırda şehit düşen jandarma er Vefa Çelikin ailesini ziyaret etti.
     Şahin, Cumhuriyet Caddesindeki esnafı da ziyaret etti, bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey - Fethullah Yaman / Emine Konuk
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER