Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alataş: -"İnternete, Tekirdağdaki özel bakımeviyle ilgili haberler düştükten sonra Bakanımızdan aldığımız talimat doğrultusunda merkezi inceledik" -"İnternetteki görüntüler, es


TEKİRDAĞ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, Tekirdağda özel bir bakımeviyle ilgili yayınlanan habere ilişkin, "İnternete haberler düştükten sonra Bakanımızdan aldığımız talimat doğrultusunda merkezi inceledik" dedi.
     Alataş, özel bakımevinde yaptığı incelemenin ardından, AA muhabirine, merkezde kaydedilen görüntülerle ilgili valiliğin daha önce gerekli incelemeleri ve denetimleri yaptığını belirtti.
     Gazi Alataş, denetimlerde eksiklerin tespit edildiğini ve gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.
     Denetimler sonucunda, bakım merkezinin gerekli düzenlemeleri yaptığını anlatan Alataş, "İnternete, Tekirdağdaki özel bakımeviyle ilgili haberler düştükten sonra Bakanımızdan aldığımız talimat doğrultusunda merkezi inceledik. Birçok eksikliğin giderildiğini gördük. Merkezdeki hastaların durumu gayet iyi. İnternete düşen görüntüler, eski görüntüler. Zannediyorum Mart başına ait. Hastaların durumu gayet iyi, oldukça toparlanmışlar" diye konuştu.
    
     -"Sistemde hata olduğunu düşünüyoruz"-
    
     Alataş, bakanlık olarak Türkiye genelindeki bakımevlerine ilişkin sistemde hata olduğunu düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     "Bu konudaki çalışmalarımız, uzun zamandır devam ediyor. Diğer kurumların görüşleri de tamamlandı ve ilgili yönetmelikte son aşamaya geldik. Çok kısa sürede, konuyla ilgili yeni yönetmelik yayınlanacak. Sistemi komple revize edeceğiz. Yoksa her böyle internete düşen görüntüden sonra gelip denetlemekle valiliğin duruma el koymasıyla olacak şey değil. Sistemi komple rehabilite etmeyi düşünüyoruz. Bunun için de Sağlık Bakanlığı ile yeni bir sistem kuracağız."
     Yeni sistemde, bu tip olayların minimize edilmesini hedeflediklerini bildiren Alataş, insana hizmette, mutlaka aksamaların olacağını ancak bir personelden kaynaklanan ufak aksaklıkların tüm sisteme mal edilmemesi gerektiğini belirtti.
     "Bu konuda hiçbir affımız yok. Bir personelin yaptığı ufak bir hatanın da olmamasını hedefliyoruz" diyen Gazi Alataş, hazırlanacak yönetmelikte, kontrollerin ve sistemin kendiliğinden oluşmasını hedeflediklerini, bundan sonra bu tip görüntülerin olmayacağını söyledi.
     Alataş, yatak yaralarının zor iyileştiğini belirterek, "Kaliteli bakım sağlamadığınız zaman artarak devam eder. Ama ilgili hastaları bizzat gördüm. Yaraları, kapanmış ve olabilecek kadar düzelmiş. Bütün hastaların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Sonuçta burası bir bakım merkezi. Bakım anlamında ağır durumdaki hastaların da olduğu bir merkez. Merkezde, genel olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Gayet bakımlı ve temiz bir merkez ifadelerini kullandı.
     Tekirdağ Sağlık Müdür Vekili Dr. Yavuz Akbulut ise bakım merkezinde, yatalak durumdaki hastaların yaralarının bakımsızlıktan oluşmadığını, bunların "yatak yarası" olduğunu söyledi.
     Bu konuda, kurumun gerekli düzenlemeleri yaptığını, hastalar için havalı yatakların tahsis edildiğini belirten Akbulut, internette yer alan görüntülerden çok farklı bir tablonun mevcut olduğunu kaydetti.
     Akbulut, hastalardaki yatak yaralarının kapandığını ve bakımsızlıktan dolayı hastalarda herhangi bir sıkıntının olmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER