Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırımdan AAya ziyaret


SİVAS (A.A) - Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Sivas Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Ziyarette, AA personeliyle bir süre sohbet eden Yıldırım, son yıllarda sosyal devlet olma yolunda ciddi mesafeler katedildiğini belirterek, müdürlük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri hakkında bilgiler aktaran Yıldırım, apartman dairelerinde bulunan 13 çocuk evinde çocukların aile ortamında yetişmesini sağladıklarını, yine kampüs halindeki Sevgi Evlerinde 120 çocuğun koruma ve bakım hizmetini daha modern koşullarda sağladıklarını dile getirdi.
     Yaşlı bakım hizmetleri kapsamında İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde 60 yaşlının koruma ve bakım hizmetini gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, özürlü bakım hizmetlerinde de şu anda Sivasta 4 bin 560 engelliye, her özürlüye 470 lira olmak üzere evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığıyla imzalanan protokol gereği 10a yakın vaiz ve vaizenin Sevgi Evlerine gelerek çocuklarla ilgilendiğini ifade eden Yıldırım, il müftülüğü tarafından huzurevine tahsis edilen imam sayesinde de huzurevinde kalan yaşlıların Ramazan ayı boyunca teravih namazını kılma imkanı bulduğunu kaydetti.
     Koruyucu aile modelinin de çok önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, şu anda 19 ailede 25 çocuk bulunduğunu, 15 çocuğun daha koruyucu aileye verilmek üzere hazır olduğunu belirterek, Güzel anlatabilirsek, güzel duyurabilirsek 15 çocuğumuzu da aile ortamında, uygun gördüğümüz ailelerin yanında yetiştirmeyi düşünüyoruz. Aile sevgisi bir başka. Aile sevgisini ailenin yanında vermemiz gerekiyor diye konuştu.
     Ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Erdoğan Toy ve Sefer Buğrul da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER