Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan: Şiddet gören kadına devlet olarak sahip çıktık


MANİSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, geçtiğimiz hafta birlikte yaşadığı nişanlısı tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan M.Şye sahip çıktıklarını söyledi.
     Konan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta nişanlısı tarafından bıçaklı saldırı sonucu yaralanan M.Ş. isimli kadının maddi sıkıntı içerisinde olduğunu öğrenerek, konuyu araştırmak üzere uzman görevlendirdiklerini söyledi.
     Murat Konan şöyle konuştu:
     M.Şnin evine gönderdiğimiz uzman arkadaşımız gerekli incelemeyi tamamladı. Kendisine ekonomik anlamda destek olacağız. Kendisine Kadın Sığınma Evinde kalma teklifinde de bulunduk ancak çocuklarıyla birlikte kalacağını söyledi. Bizde bu doğrultuda şu an çalışmalarımızı yapıyoruz. M.Şye 2 çocuğuna bakma karşılığında çocuk başına 400 TL civarında maddi destek sağlayacağız. Korunması konusunda da emniyetle işbirliği halinde çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddet toplumda büyük bir yara, inşallah bu son olur. Bunun giderilmesi için toplumun tüm kesiminden destek bekliyoruz. Alo 183 hattımız 24 saat açık, şiddete maruz kalan ya da şahit olan hemene arayabilir.
     Manisa Kadın Sığınma Evinin kapasitesinin 20 olduğunu belirten Konan, halen 16 kadının 5 çocuğuyla birlikte burada kaldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER