Ailece müzede konakladılar

Ailece müzede konakladılar -İstanbuldan tatil için memleketleri Çoruma gelen iki aile, Çorum Valiliğince kısa süre önce hayata geçirilen Müzede Yatılı Eğitim Projesi kapsamında ailece Çorum Müzesinde konakladı (Fotoğr


ÇORUM (A.A) - İstanbuldan tatil için memleketleri Çoruma gelen iki aile, Çorum Valiliğince kısa süre önce hayata geçirilen Müzede Yatılı Eğitim Projesi kapsamında ailece Çorum Müzesinde konakladı.
     İstanbulda yaşayan Ahmet Lapacı ve kardeşi Arif Lapacı, yaz tatilini geçirmek için Kargı ilçesine bağlı Bayat köyüne geldi.
     Köyde bir süre önce gerçekleştirilen şenlik programında Çorum Valisi Nurullah Çakır ile tanışan aile bireyleri, daha önce Çorum Müzesini hiç görmediklerini dile getirmeleri üzerine Vali Çakır tarafından müzeye davet edilmişti.
     İl Özel İdaresi yetkililerince köyden alınarak Çorum Müzesine getirilen iki ailenin 14 bireyi, 8 medeniyete ait 14 bin eserin sergilendiği müzeyi gezdi. Aileler, Çorumun sosyal yaşamının anlatıldığı etnografya bölümünde ise canlandırılan köy kahvehanelerini, bakırcı çarşısını ve leblebi yapılan dükkanları ziyaret ettikten sonra geceyi müzede konaklayarak geçirdi.
     Ailelere, Çorum Valiliğince hazırlanan Herkes Müzeye projesi kapsamında müzede yapılan drama dersleri, el sanatları gibi etkinlikler de anlatıldı.
     Müzeyi ilk kez gördüğünü dile getiren Ahmet Lapacı, Hitit medeniyetinin yanı sıra pek çok medeniyete ait eserleri içinde barındıran müzenin modern halinden çok etkilendiklerini dile getirdi.
     Proje çerçevesinde geceyi çocuklarıyla müzede geçirdiklerini belirten Lapacı, Müzede konaklama fikri ilginç geliyor. Daha önce öğrencilerin burada yatılı eğitim aldıklarını biliyorduk. Bize bu imkanı sunan Vali Nurullah Çakır Beye sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ailece müzede konakladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER