AK Partide Halk Günü uygulaması

AK Partide Halk Günü uygulaması -AK Parti Eskişehir İl Başkanı Reyhan: (Büyükşehir Yasası) Bu yasa tarım ve hayvancılığı bitirecek diyorlar. 5216 sayılı yasanın 7. maddesine ilave edilen önemli bir husus var, arkadaşlarımız b


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, CHPnin yereldeki ve geneldeki yetkililerinin Büyükşehir Yasasındaki muhalefet tavırlarını devam ettirdiğini savunarakk, Bu yasa tarım ve hayvancılığı bitirecek diyorlar. 5216 sayılı yasanın 7. maddesine ilave edilen önemli bir husus var, arkadaşlarımız bu yasayı okumuş olsalardı o sözleri sarf etmezlerdi dedi.
     Reyhan, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü uygulaması öncesi gazetecilere, 2013 bütçesi görüşmeleri dolayısıyla AK Parti Eskişehir milletvekillerinin TBMMde olduklarını bildirdi.
     Bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu ve AK Parti hükümetinin insan hakları demokratikleşmeyle ilgili birçok adımlar attığını anlatan Reyhan, şöyle konuştu:
     Hükümetimiz, 26 maddelik anayasa değişikliğiyle 12 Eylül darbe anayasasında hayati öneme haiz demokratikleşme adımlarını attı. İktidara geldiğimizden 12 gün sonra olağanüstü hal uygulamasına son verdik. Faali meçhul cinayetler aydınlatılmaya başladı. Çocuk haklarını anayasal güvenceye kavuşturduk ve çocuk ceza adaleti sistemini geliştirdik. Bilgi Edinme Yasasıyla vatandaşın kendisi veya devlete ait bilgilere ulaşmasını sağladık. Aynı şekilde yerel yönetimleri güçlendirdik. Vatandaşlarımıza insan hakları ihlallerinden dolayı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunma hakkı getirdik. Mevzuatımızdan insan haklarına aykırı ayrımcılık içeren unsurlar ayıklandı ve ayıklanmaya da devam ediyor. Hakim ve savcılarımızın özlük haklarını iyileştirdik. Ülkemizin dört bir yanına geleneksel mimarimizden ilham alan bir mimariyle muhteşem adalet sarayları inşa ettik. Basit suçlardan dolayı birçok cezaevinde kalan çok sayıda hükümlünün cezasını dışarda çekmesi için denetimli serbestlik uygulamasını hayata geçirdik. Uluslararası standartlara uymayan cezaevlerini kapatıyoruz. Ayrıca çocuklara özel ceza infaz sistemi getirdik. Suça eğilen çocukları topluma kazandırma ve himayeyi esas alan uygulama ile cezalandırmadan çok eğitmeyi amaçladık. İnsan hakları ihlallerini önlemek için özel bir eylem planı hazırladık ve uygulamaya koyduk. Bunların yanında hükümetimizin insan hakları ve demokratikleşmeyle ilgili adımlar hala devam ediyor.
    
     -Büyükşehir yasasının bsini okumayanlar eleştirilerde bulunuyor-
    
     Reyhan, CHPnin yereldeki ve geneldeki yetkililerinin Büyükşehir Yasasındaki muhalefet tavırlarının devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Yasasının bsini okumayanlar eleştirilerde bulunuyor. Bilhassa bu yasa tarım ve hayvancılığı bitirecek diyorlar. 5216 sayılı yasanın 7. maddesine ilave edilen önemli bir husus var, bu maddede büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilirler diyor. Arkadaşlarımız bu yasayı okumuş olsalardı o sözleri sarf etmezlerdi. Zaten ayağına anız batmayan, saman tozu yutmayanların tarımdan anlaması mümkün değil. Bunun en güzel örneklerini bizim daha önceden köyden, mahalle olan yerlerde görüyoruz. Aşağısöğütönü, Yukarısöğütönü, Keskin buralar mahalle oldu ama tarım bitmedi. Ağpınar, Sevinç, Karacasöğüt, köydü mahalle oldu ama buralarda da tarım ve hayvancılık devam ediyor.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Partide Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER