AK Partiden Myanmara yardım çağrısı

AK Partiden Myanmara yardım çağrısı


KONYA (A.A) - AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Myanmarda yaşanan katliama tepki göstererek, Konyalıları Myanmara yardım etmeye davet etti.
     Sorgun, yaptığı yazılı açıklamada, son iki aydır katliamlara, keyfi tutuklamalara ve tecavüzlere maruz kalan Müslümanların çok zor bir durumda olduğunu belirtti.
     Burmalı Müslümanların etnik temizliğe ve insanlığa karşı tüm suçlara hedef olduğunu ifade eden Sorgun, Bu insanlık dışı muameleye maruz kalan kardeşlerimizin bir an önce huzura ve refaha kavuşmalarını diliyorum ifadelerini kullandı.
     Her Ramazan ayı AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan iftar yemeği organizasyonunun bu yıl yapılmayacağını, bunun yerine iftar meblağının Myanmara yardım olarak gönderileceğini vurgulayan Sorgun, şunları kaydetti:
     Her yıl geleneksel olarak verdiğimiz iftar yemeği programımızı bu yıl yapmama kararı aldık. Bunun yerine iftar meblağını bölgedeki kardeşlerimize göndereceğiz. Buradan tüm dünya Müslümanlarına ve Konyalı hemşehrilerime; bölgedeki dindaşlarımıza yönelik yardım çabalarımızı yoğunlaştırmamız gerektiğini söylemek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda bölgedeki katliam ve zulümler sona erer ve Burmalı kardeşlerimiz de yeniden refahlarına kavuşur.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Partiden Myanmara yardım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER