AK Parti, Yerel Yönetimler 12. Bölge

AK Parti, Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısı (2) -Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik modeliyle de batı ülkelerine model olmaktadır -Ülkede akan kanı da göz yaşını d


VAN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik modeliyle de batı ülkelerine model olmaktadır dedi.
     AK Parti Van İl Başkanlığının ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, partilerinin iktidara geldiği günden itibaren hızla büyüdüğünü, bunu da halka hizmet ederek başardığını söyledi.
     Tanrıverdi, AK Partinin milletin karşısına terör ve baskı siyaseti ile değil, eser ve hizmet siyaseti ile çıktığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     AK Parti olarak Türkiyenin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayırt etmedik. Işıkları yaktık 7 bölgeyi de aydınlattık. Bu aydınlık, milletimize esenlik getirdi. Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik modeliyle de batı ülkelerine model olmaktadır. Türkiyenin Doğu, Güneydoğu komşularına baktığınız zaman siyasi krizlerle boğuştuğunu görürüz. Batı komşularına ya da okyanus ötesi ülkelere baktığınız zaman ekonomik krizlerle boğuştuklarını görürüz. Türkiye böylesi kriz ortamının merkezinde yaşayan bir ülke olarak bu krizlerden de etkilenmemiştir. Daha fazla güçlenmiş, daha da güçlenecektir. Çünkü hedefimizi 2023 olarak belirledik. 2023e geldiğimiz zaman ileri demokrasiyle hem ülkemiz hem de ülke insanımız buluşmuş olacak. Ekonomik ve sosyal yönden refahımız artacak, 25-30 bin dolar milli gelirimiz olacak. 2023e emin adımlarla yürüyoruz.
    
     -Suyu bulandırmak istiyorlar
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2009 yılında bir daha Davosa gitmeyeceğini belirtmesinden birkaç yıl sonra Davosun İstanbula geldiğini anımsatan Tanrıverdi, Türkiyenin haksızlık karşısında takındığı onurlu duruşun etkili olduğunu ifade etti.
     Tanrıverdi, Türkiyenin bu tavrıyla dünyaya damga vurduğunu bildirerek, kalıcı ve barışçıl çözümün kapısını AK Partinin açtığını, her şeyin özgürce konuşulması ve tartışılmasını da yine kendilerinin sağladığını dile getirdi.
     Etnik kökeni ne olursa olsun ortak paydalarının insan olduğuna değinen Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Çünkü AK Partide ayırımcılık, bölücülük yok. İşte terör örgütü bu kardeşlikten, muhabbetten, kucaklaşmadan ciddi şekilde rahatsız oldu. Onların hedefi öldürmek, bizim hedefimiz yaşatmak. Çünkü bizim siyasette temel felsefemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıdır. Biz analar ağlamasın dedikçe muhalefet, özellikle BDPliler, etnik siyaset yapanlar analar ağlamaya devam etsin dediler. Görüyoruz ki hala aynı tavırdalar. AK Parti döneminde pekiştirilen güven ortamını, millet devlet kaynaşmasını çekemeyen çevreler her fırsatta ortalığı karıştırmak, özellikle terör örgütü PKKyı piyon olarak, maşa olarak kullanıp suyu bulandırmak istemektedirler. Bu ülkede akan kanı da göz yaşını da bütün engellemelere rağmen biz durduracağız. Birlikte hep beraber bunu durduracağız. Herkesin ama herkesin benim anayasam diyebileceği bir anayasayı da birlikte yazacak, kabul edeceğiz.
    
     -Siyasi özerklik talebi, açıkça bölücülük talebidir
    
     Tanrıverdi, 2009 yerel seçimlerinde bin 466 belediye kazandıklarına, seçimden sonraki üç yıl içerisinde ise 209 belediye başkanının partilerine katıldığına işaret ederek, Türkiye genelinde belediyelerin yarısından fazlasının AK Partide olduğunu vurguladı.
     Belediyelere mali ve idari yönden özerklik getiren düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Tanrıverdi, bazı belediye başkanlarının, 1993 yılında bazı maddelerine çekince koyarak kabul edilen Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartını öne sürerek siyasi özerklik taleplerini dile getirdiğini söyledi.
     Tanrıverdi, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartının, hiçbir şekilde siyasi bir özerkliği ön görmediğinin altını çizerek, Biz yaptığımız reform çalışmalarıyla yerel yönetimleri ilgilendiren yasalardaki düzenlemelerimizde mevzuatımızı, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına uygun hale getirdik ve daha da ileri gittik. Daha özgürlükçü, yerindelikçi, yerelci anlayışlarla bu yasal düzenlemelerimizi yaptık. Kimse Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartını bahane ederek Türkiyenin üniter devlet yapısını bozmaya kalkmasın, bölmeye çalışmasın. Terör siyaseti, baskı siyaseti yaparak halkı sindirmeye kalkmasın. Siyasi özerklik talebi açıkça bölücülük talebidir. Bölücülük kampanyasının bir başka versiyonudur. Asla kabul etmemiz mümkün değildir ifadelerini kullandı.
     Çanakkalede, Yemende omuz omuza şehit düşen ecdadın kemiklerinin kimseye sızlattırılmayacağına dikkati çeken Tanrıverdi, teröre inat ortak değerlere, ortak bir anlayışla sahip çıkacaklarını, ülkedeki birlik ve kardeşliği kimseye bozdurtmayacaklarını anlattı.
    
     -Bazı belediyeler, devletin imkanlarını dağa, taşa harcıyor
    
     Tanrıverdi, bir tarafta kendisini millete hizmet etmeye adamış belediye başkanları, diğer tarafta ise kendisini başka yerlere adamış belediye başkanlarının bulunduğunu bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti:
     Millete sırtını, yönünü dağa dönmüş belediye başkanları var. Bir tarafta şehrin altyapısını inşa eden, köprü, park yapan, sokakları temizleyen, şehrini kalkındıran belediye başkanları var. Bu belediyelerin sergilediği beceriksizliğe, iş bilmezliğe inanıyorum ki sağduyulu hizmete susayan vatandaşımız artık dur diyecektir. Onlar siyaseti halka hizmet olarak görmüyorlar. Onlar ancak kendi yandaşlarını belediyeye doldurmayı biliyor. Yargı elbette bunları gün yüzüne çıkaracaktır. Hele hele KCK operasyonlarına baktığınız zaman BDPli belediye başkanlarının da ne yaptığını anlamış oluyorsunuz. Onların da devletin imkanlarını, parasını, pulunu memleketine, şehrine, hemşehrilerine değil, dağa, taşa harcadıklarını görüyorsunuz. Oysa belediye başkanı olarak sizin göreviniz halka, şehre hizmettir. Bunların hepsini görüyoruz. Bu operasyonlarda yargı, suçlu kimse alıp götürüyor. Kim bu imkanları başkasına peşkeş çekmişse yargı onun hesabını soracaktır.
     Konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşen toplantıya AK Partili bazı milletvekilleri ile Van, Ağrı, Muş, Bitlis, Hakkari ve Siirtteki AK Partili yerel yöneticiler, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti, Yerel Yönetimler 12. Bölge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER