AK Parti 4. Bölge yerel yönetimler

AK Parti 4. Bölge yerel yönetimler toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Küresel rekabette artık ülkeler ve medeniyetler değil, şehirler yarışmaktadır. Bu yeni süreçte yerel yönetimlerin önemi büyüktür -Şe


TRABZON (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, küresel rekabette artık ülkelerin ve medeniyetlerin değil, şehirlerin yarıştığını belirterek, yeni süreçte yerel yönetimlerin öneminin büyük olduğunu söyledi.
     Tanrıverdi, Pelitli beldesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen, AK Parti 4. Bölge yerel yönetimler toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Eylül Dünya Barış Gününün bütün insanlık için bir fırsat olması temennisinde bulunarak, Bugün dünyanın değişik yörelerinde insanlar açlık ve sefalet içinde kıvranıyorlar. Kimi ülkelerde ise iç savaş söz konusu. Yani dünyanın değişik yöre ve bölgelerinde bir savaş hali söz konusu. Dolayısıyla bu barış gününde barış arzu eden bütün dünya liderlerine ve uluslararası kurumlarına sesleniyoruz: Gerçekten dünyada barış istiyorsanız, sorumsuz davranamazsınız. Dünyada barış istiyorsanız, daha duyarlı olmak zorundasınız dedi.
     Yerel yönetimler bölge toplantısının öneminin büyük olduğunu, bu sayede yeni kent politikalarının oluşturulduğunu ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi:
     Bu toplantılarda temel amaç, AK Partinin teşkilatlarıyla bir bütün olduğunu kamuoyuna göstermektir. Yerel yöneticilerimiz arasında bilgi ve birikim paylaşımı yapılmakta, yeni kent politikaları oluşturulmaktadır. Yaklaşan yerel seçimler kapsamında bölgeye ilişkin seçim stratejileri hakkında fikir alışverişi yapılmaktadır. Biz en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. İnsanız, elbette eksiklerimiz olacaktır. Ama fikirlerimizi ortaya koyduğumuz zaman eksikliklerimizi en aza indirmiş oluruz.
    
     -Işıkları yaktık ve 7 bölgemizi de aydınlattık-
    
     Tanrıverdi, Türkiyenin, AK Parti ile 2002 yılında çıktığı yolculuğun istikrar ve güvenle devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye son 10 yıl içinde gösterdiği değişim ve gelişimle artık dünyada ve bölgede büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş ve unutulmuş sorunlarını bir bir çözmüş, çözmeye devam etmektedir. AK Parti milletimizin karşısına terör ve baskı siyasetiyle değil, hizmet siyasetiyle çıkmaktadır. AK Parti, Türkiyenin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayrı görmedi. Işıkları yaktık ve 7 bölgemizi de aydınlattık diye konuştu.
     Yerel yönetimlerin bir ülkenin gelişmişlik paydası olduğuna dikkati çeken Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     Türkiye, AK Parti ile yerel yönetimlerde de çok güzel bir noktaya gelmiş ve kazanımlar elde etmiştir. Yerel yönetimlerimizin elde ettiği bu başarıda şüphesiz başkanlarımızın, meclis üyelerimizin ve meclis başkanlarının katkısı büyüktür. Ancak bu başarılarının en büyük nedeni, bizlere rehber olan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğanın açtığı yeni belediyecilik anlayışıdır. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda halk belediyeciliğinin temeli atılmıştır. İstanbul çöp dağlarından, susuzluğundan kurtuldu. Eğer İstanbul Büyükşehir Başkanlığını Başbakanımız kazanmış olmasaydı, dünyanın o önemli tarih, kültür ve medeniyet şehri yok olacaktı. Çok şükür Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul güzelleşti, Türkiye gelişti.
     Tanrıverdi, Türkiyedeki 2 bin 950 belediyeden, bin 667sinin AK Partili olduğunu belirterek, Bu bölgemize baktığımızda ise toplam 240 belediyenin 171i AK Partilidir. 2 bin 511 belediye meclisimizin bu bölgemizde bin 363ü, yani yüzde 54,28i AK Partilidir. Yine 214 olan il genel meclisi üyesinin 168i AK Partilidir. Türkiyede yerel yönetimlerin ve belediyeciliğin adresi AK Partidir. Biz AK Parti olarak hizmet partisiyiz dedi.
    
     -Kışkırtmalara ve kirli oyunlara gelmeyeceğiz-
    
     BDPli milletvekillerinin teröristlerle bir arada bulundukları görüntü ve fotoğraflara değinen Tanrıverdi, Rüzgar ne kadar kuvvetli olursa olsun, bu kayadan koparacağı tek şey ancak bir toz zerresidir. Bu çapulculara içten ve dışarıdan destek verenler de er ya da geç hak ettiği cezayı alacaktır. Türkiye şehitlerine ağlarken, onların derin üzüntüsünü kalbinde taşırken milletvekili sıfatını taşıyanların teröristlerle sarmaş dolaş olmasını da nefretle kınıyor ve alkışlarınızla protesto ediyorum diye konuştu.
     Tanrıverdi, fotoğrafların her şeyi ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Anasıyla evladının bile o kadar samimi sarılamayacağını düşündüğünüz zaman, o samimiyetin nereden kaynaklandığını görüyoruz. TBMMde milletvekili sıfatını taşıyan birisinin, Türkiyenin birliğine ve beraberliğine kurşun sıkanlarla birlikte poz vermesi elbette kabul edilemez. Bu tür provokatif görüntülerle milletimizi galeyana getirip iç huzuru bozmak, toplumsal bir kaos yaratma çabaları netice vermeyecektir. Asil bir medeniyetin evlatları olarak biz soğuk kanlılığımızı koruyacağız, kışkırtmalara ve kirli oyunlara gelmeyeceğiz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bir başka bayrak dalgalandırma sevdasında olanlar, emperyalistlerin taşeronluğunu yapanlar, değil bir bayrak, bez parçası dahi asamayacaklardır.
     Toplantı, Tanrıverdinin konuşmasının ardından basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti 4. Bölge yerel yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER