AK Parti Adana Milletvekili Gürkan:

AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: Basın en etkili bir kurumdur


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, basının en etkili kurum olduğunu bildirdi.
     Gürkan, yazılı açıklamasında, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, demokratik ve çağdaş yaşamın en önemli unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın kurumu olduğunu belirtti.
     Teknoloji ve bilişim alanındaki ilerlemelere paralel gelişme gösteren kitle iletişim araçları ile birlikte, etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
     Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel haklardandır. Basın, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan en etkili bir kurumdur. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.
     Ülkemizde çok büyük fedakarlıklarla bu müstesna görevi yerine getirmeye çalışan tüm değerli basın mensuplarının, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılış yıl dönümü ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER