AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan: -İktidarımız döneminde Türkiye tarımı dünyada 7., Avrupada ise 1. sıraya geldi


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkan Vekili Mehmet Erdoğan, AK Parti iktidarı ile Türkiye tarımının dünyada 7., Avrupada ise 1. sıraya geldiğini söyledi.
     Erdoğan, Adıyaman Ziraat Odası tarafından düzenlenen program çerçevesinde Ziraat Odası toplantı salonunda çiftçilere seslendi.
     Köy muhtarları, il genel meclis üyeleri ve çiftçilerin katıldığı programda Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde tarım alanında yapılan çalışmaları anlattı.
     Erdoğan, ekonominin gelişmesi ve kalkınmasının tarımın kalkınmasına bağlı olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
     AK Parti olarak milletin hizmetkarı olduğunu defalarca dile getirdik. Sizlerin çözüm önerilerinizi paylaşmak için buradayız. Tarım kalkındırılmadan ekonominin güçlü olması mümkün değildir. Türk çiftçisini kalkındırırsak ekonomide daha güçlü oluruz. Tarımın kalkındırılması için hayvancılığın daha fazla desteklenmesi gerekmektedir. 2002 yılında toplam yapılan tarımsal destekleme 1,8 milyar TL.
     Adıyamandaki destekleme 2002-2011 yılları arasında AK Parti iktidarında tam 520 Milyon TLdir. AK Parti iktidarında tarım kesimine yaptığımız destek toplam 44 Milyar TL. Şimdi 2002 yılında 1,8 Milyar TL destekleme yapılırken bugün bu rakamlara ulaştık. Tabi bizden önceki çalışma yapanlara teşekkür ediyoruz. Biz hizmet bayrağını aldıktan sonra bu çıtayı daha da arttıracağız. Haziran ayı sonu itibari ile 7 Milyar TLyi Türk Çiftçisine vermiş olacağız. Toplam yapılan desteklemenin yüzde 90ının da o yılın ilk 6 ayında gerçekleştiriyoruz. Bunun hayırlı olmasını diliyorum.
     Tarımda son yıllarda büyük gelişim olduğunun altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Tabi bunları da yeterli bulmuyoruz. Projelerimizi sürekli geliştiriyoruz. Tarımı kalkındırarak ekonomiyi kalkındırıyoruz. İşte yapılan bu desteklemelerle çiftçilerimizin ve yöneticilerimizin fedakar gayretleri ile Türkiye tarımı dünyada 11. sıradan 7. sıraya geldi. Avrupa birliği ülkeleri içerisinde İtalya, İspanya ve Fransayı sollayarak biz birinci sıraya geldik. İktidarımız döneminde 52 yeni tarım desteği çıkardık. Mevcut desteklemelerde artarak devam etti.
     Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin de tarım alanında her geçen gün gelişmelerin yaşandığını, Adıyamanın tarım alanında sulama projelerinin bitirilmesi ile daha güzel yerlere geleceğini ifade ederek, Milletvekili Erdoğana verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.
     Erdoğan, konuşmasının sonunda yapım aşamasında olan Koçali ve Gömikan Barajlarının sulama alanını harita ile çiftçilere gösterdi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan/Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER