AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen,

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen, Somali Büyükelçiliğine ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - TBMM Somali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Somali Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nur Sheikh Hamud Mursal ile Somali Ankara Büyükelçiliği Birinci Katibi Abdulkadir Mohamed Nuru ziyaret etti.
     Ürün, ziyarette yaptığı konuşmada, Somalideki sorunlara Türk halkının ve AK Parti hükümetinin dikkat çekmesinin ardından önemli gelişmeler olduğunu kaydetti.
     Türk halkının mazlum olan halkların her zaman yanında olduğunu ifade eden Ürün, şöyle konuştu:
     Somali ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler geçmişe göre çok daha iyi bir konuma geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Somaliye yaptığı ziyaretin ardından bu ülkede yaşanan insanlık dramına dünya kayıtsız kalmadı. O dönemde Türkiyede toplumun her kesimindeki insanlarımızdan yardımlar Somaliye gönderildi. TİKA vasıtasıyla Somali halkına pek çok hizmet götürülüyor. İnşallah iki ülke arasındaki ilişkiler daha iyi seviyeye gelecektir.
     Yer altı kaynakları açısından dünyanın zengin bir kıtası olan Afrikanın her zaman pek çok ülke tarafından sömürüldüğünü dillerinin ve kültürlerinin yok edilme derecesinde darbe aldığını anlatan Ürün, Türkiyenin hiçbir zaman böyle bir amaç dahilinde Somaliye ilgi göstermediğini bildirdi.
     Ürün, ziyaretinde Mursal ve Nurdan Somalinin beşeri ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler aldı.
     Mursal da görev süresinin yakın zamanda sona ereceğini belirterek, Ürünün misafirperverliğinden söz etti.
     Ürün de Mursal ve ailesini Afyonkarahisara davet etti.
     (CN-DA)
<< Önceki Haber AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER