AK Parti Amasya Milletvekili Erdemir:

AK Parti Amasya Milletvekili Erdemir: -Amasyaya 20 milyon liralık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müjdesi veriyorum


AMASYA (A.A) - AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasyaya 20 milyon liralık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müjdesi veriyorumdedi.
     Erdemir, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.
     Türkiyenin AK Parti iktidarı ile büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşadığını belirten Erdemir, Türkiyenin kalkınma sürecinde Amasya kendine düşen payı almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığından Amasyamıza bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binası yapılması ile ilgili yatırım programına girdi. 32 derslikli, 3 atölyeli, 200 öğrenci pansiyonu ve kapalı bir spor salonu olacak. Amasyaya 20 milyon liralık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müjdesi veriyorum. Bunu inşallah 2013 yılı içinde ihalesini yapacak ve bir yıl içinde İpek köy mevkisinde tamamlayacağızdedi.
     Amasyaya her alanda yatırım yapıldığını, ancak eğitime ayrı bir önem verildiğini ifade eden Erdemir, şunları kaydetti:
     Amasya eğitim alt yapısı bakımından çok ciddi yatırımlar alıyor. Amasya eğitimde geçmişte yaşadığı başarıları yeniden yakalayacak. Bundan sonra eğitimde kalitenin artmasını planlıyoruz. 2003 yılında Amasya genelinde bin 350 pansiyonumuz vardı. Bu rakam şimdi 4 bin 50 ye yükseldi. Yapımı devam eden pansiyonlarla 5 bine ulaşacak. İkinci müjdem ise İmam Hatip Lisesine 200 öğrenci kapasitesinde pansiyon. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber AK Parti Amasya Milletvekili Erdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER